Now Reading:
Varaždinka, majka petero djece, mora u zatvor zbog krađe 540 kuna
Full Article 2 minutes read

Varaždinka, majka petero djece, mora u zatvor zbog krađe 540 kuna

Sud je ovih dana naložio 51-godišnjoj Varaždinki, Sandri majci petero djece, da se javi na odsluženje zatvorske kazne od osam mjeseci i to zbog toga što je Ivani ukrala stvar vrijednu 540 kuna.

Bivši ministar Petar Čobanković, podsjetimo, zbog Sanaderove afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji. U zatvoru nije proveo niti jedan dan, piše Večernji list.

Pravomoćno je 51-godišnjakinja zbog krađe osuđena još u kolovozu 2017. godine. Dobila je osam mjeseci zatvora uvjetno i rok od tri mjeseca da oštećenoj nadoknadi 540 kuna štete počinjene tom krađom. Sredinom svibnja lani joj je produljen rok za podmirenje štete za još četiri mjeseca, a taj rok iscurio je tijekom rujna. Općinsko državno odvjetništvo potom je pokrenulo postupak za opoziv uvjetne presude jer oštećenoj šteta još nije podmirena. Na čak tri sjednice izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o opozivu – u studenome lani te siječnju i svibnju ove godine – nije došao baš nitko: ni tužitelji, ni tužena, ni tužiteljica. Nikoga taj slučaj nije zanimao. Općinski sud je potom bez njihove prisutnosti odlučio da 51-godišnjakinja mora u zatvor, piše Večernji.

Sud do nje nije mogao doći jer nitko ne zna gdje je, a pozivi za ročišta su se vraćali. Policija ih je obavijestila kako su za 51-godišnjakinjom “raspisane četiri različite potrage s mjerama ‘utvrditi adresu’ i ‘uhititi’, ali bez uspjeha”. Zadnji trag o njoj bio je u sustavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je zabilježio kako je lani u kolovozu i rujnu bila zaposlena u poduzeću iz Zadra. Nakon toga gubi joj se svaki trag. Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i tjeralica. Ova je Varaždinka, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru.

ww.sjever.hr/večernji.hr

07.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.