Now Reading:
Matija Posavec ostao bez Vrdoljakove podrške, HNS sprema Alena Leverića za šefa?
Full Article 2 minutes read

Matija Posavec ostao bez Vrdoljakove podrške, HNS sprema Alena Leverića za šefa?

Međimurski župan Matija Posavec prije samo nekoliko mjeseci slovio je kao najjači kandidat za nasljednika Ivana Vrdoljaka na čelu HNS-a, ali danas se situacija, prema svemu sudeći, promijenila. Naime, sve su glasnija nagađanja da bi jedini HNS-ov župan prije mogao biti na izlaznim vratima iz te stranke, piše Večernji list.

Jedan od dokaza u prilog toj tezi jest i činjenica da Posavec nije dobio poziv, navodno prvi put u posljednjih šest godina, da nazoči jučerašnjem polaganju vijenca na Mirogoju u spomen na desetu obljetnicu smrti osnivačice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, a “šuška” se i kako vodstvo stranke već ima drugog izglednog kandidata za šefa. Navodno je riječ o Alenu Leveriću, bivšem zamjeniku ministra gospodarstva u SDP-ovoj Vladi, danas članu uprave Hrvatskih cesta te šefu HNS-a Varaždinske županije, inače najjače županijske organizacije stranke.

Raskid veza s HDZ-om Sam Leverić na pitanje planira li se kandidirati za šefa HNS-a ne daje odgovor, nego kaže da će odluku o kandidatu donijeti organizacija kojoj je na čeku, a to je HNS Varaždinske županije.
– Predsjedništvo organizacije zaključilo je da će, nakon što Predsjedništvo HNS-a otvori kandidacijski postupak, odlučiti hoće li podržati nekog od kandidata za predsjednika stranke ili će imati svoga – znakovit je Leverić.

Na konačnu odluku neće se morati dugo čekati, piše Večernji. Već 23. kolovoza u Karlovcu se sastaje Predsjedništvo stranke, a osim aktualne političke situacije, na dnevnom su redu i pripreme za sjednicu Središnjeg odbora HNS-a u rujnu, kao i pripreme za unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati ili do kraja ove godine ili početkom sljedeće.

Nije tajna da je upravo Posavec koji je s vodstvom stranke “zaratio” zbog svog zagovaranja izlaska HNS-a iz koalicije s HDZ-om i traženja prijevremenih izbora bio za to da se unutarstranački izbori održe već na jesen. I da stranka s novim šefom i novim vodstvom dočeka prvo predsjedničke, a potom i parlamentarne izbore.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr.

07.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.