Now Reading:
Gradonačelnik Koprivnice obišao Inkubator kreativnih industrija
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Koprivnice obišao Inkubator kreativnih industrija

Koprivnica

Projekt izgradnje Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu vrijedan 13,5 milijuna kuna i financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, broji sitno do otvaranja.
U srijedu ga je obišao gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom, pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem i pročelnikom Službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom i voditeljicom odjela općih i zajedničkih poslova te poslova Inkubatora Aldijanom Matić Horvat.
Radovi na i oko zgrade inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu su završeni u dogovorenom vremenskom roku od strane izvođača radova križevačkog Radnika. Nakon predane sve tehničke dokumentacije potrebne za tehnički pregled, isti će uslijediti u skorije vrijeme. Unutarnje uređenje zgrade također je u punom zamahu, a slijedi još postavljanje uredskog namještaja i informatičke opreme.
Radi se o zgradi od 1.440 kvadrata i 30 uredskih prostorija, s coworking te prostorom za evente i edukacije. Svoje mjesto u Inkubatoru kreativnih industrija naći će 40 poduzetnika.
Poslovni prostori, površine 13,70 m2 – 38,65 m2, namijenjeni su poduzetnicima koji djeluju u području kreativnih i IT industrija, a daju se u zakup na vrijeme od pet (5) godina. Zakupnina za poslovne prostore biti će subvencionirana i iznosit će od 7,50 kn po m2 do 30,00 kn po m2 ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno.
Ovim projektom stvoreno je poticajno poslovno okruženje za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućit će poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, PPI-jeva, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.

sjever.ht

07.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.