Now Reading:
Gerontodomaćice u općini Petrijanec dobile visoku ocjenu od korisnika za svoj trud i ljudski pristup
Full Article 3 minutes read

Gerontodomaćice u općini Petrijanec dobile visoku ocjenu od korisnika za svoj trud i ljudski pristup

Petrijanec

U okviru programa Zaželi – program zapošljavanja žena, Općina Petrijanec provodi projekt „Pomoć u zajednici za starije osobe“.
Cilj projekta je unaprijediti mogućnost zapošljavanja teže zapošljivih žena i pružiti uslugu pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama s područja Općine. U sklopu projekta zaposleno je deset žena sa slabijom mogućnosti zapošljavanja koje pružaju uslugu pomoći u kući najpotrebitijima.
Kako bi se utvrdila korisnost usluge koju dobivaju, primateljima pomoći podijeljena je anketa s ciljem evaluacije dobivenih usluga i ocjene djelatnica koje te usluge pružaju. Oni su odgovarali na sedam pitanja pa su tako mogli ocijeniti zadovoljstvo pokrenutim projektom Zaželi, kao i njegovom sveukupnom organizacijom, odnosno realizacijom.
Anketirani su imali priliku i izraziti zadovoljstvo (ili nezadovoljstvo) vezano uz uljudnost i pristojnost žena koje im pomažu te ocijeniti kvalitetu pruženih usluga i korisnost projekta, ali i dostupnost i raspored dolazaka gerontodomaćica. Na prvih šest pitanja odgovarali su ocjenama od 1 do 5, dok je posljednje pitanje omogućilo korisnicima da izraze svoje prijedloge ili primjedbe na način pružanja usluga koje poboljšavaju kvalitetu njihova života.

Rezultati ankete u svim su segmentima pokazali visoku prosječnu ocjenu, čak 4,84. Korisnici su izuzetno zadovoljni dostupnošću djelatnica i informacijama koje im pružaju, kao i njihovim znanjem i sposobnostima. Smatraju ih pristojnima i uljudnima i izuzetno su zadovoljni kvalitetom dobivene usluge.
Naglasili su i pozitivan utjecaj pružene usluge na kvalitetu njihova života. Osim pomoći u kućanskim poslovima, naveli su da im „razgovori s djelatnicom olakšavaju bol“ te da se „osjećaju sigurno znajući da će ih djelatnica posjetiti i pomoći u njihovim potrebama“. Starije i nemoćne osobe nerijetko su usamljene i ovisne o drugima, zbog čega posebno cijene ljubaznost i velikodušnost djelatnica. Jedan običan razgovor dovoljan im je da donekle popuni prazninu s kojom se svakodnevno suočavaju.
Načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec ističe:
– Izuzetno nam je drago što je kvaliteta pruženih usluga na visokom nivou i što korisnici prepoznaju trud i rad djelatnica zaposlenih u svrhu pružanja usluge pomoći u kući. Raduje nas činjenica da korisnici ne cijene samo njihovu pomoć u kućanskim poslovima, već i razgovore koji im uljepšavaju život i smanjuju osjećaj samoće.
Projekt, ukupne vrijednosti 2.179.448 kuna, Općina Petrijanec provodi kao nositelj projekta, u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Varaždin te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

sjever.hr

07.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.