Now Reading:
Lov na zlatarski prsten – 20 ekipa gađalo zlatarsku sridu
Full Article 2 minutes read

Lov na zlatarski prsten – 20 ekipa gađalo zlatarsku sridu

Međimurska županija

Dobro poznata manifestacija donjomeđimurskog kraja, Lov na zlatarski prsten, ove je godine doživjela svoje 9. izdanje pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.
Događaj je to kojim se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka. Članovi Moto nautičkog kluba „Vidovski zlatari“ ponovno su se iskazali kao odlični domaćini i pokazali dobru organizaciju zahvaljujući kojima manifestacija privlači sve veći broj posjetitelja.
Gađanju zlatarske sride prethodio je mimohod i smotra plovila kroz Donji Vidovec uz odavanje počasti poginulim braniteljima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Uz pozdravne riječi predsjednika Vidovskih zlatara Nenada Lukše, natjecanje je u ime Međimurske županije otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, a ugodno druženje i dobar sportski duh poželjeli su načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin i zamjenik župana Josip Grivec.
Uz „Vidovski most“ u odvodnom kanalu HE Dubrava, dvadeset ekipa natjecalo se u gađanju viseće alke, a najveću spretnost pokazali su Josip Habijan, Božidar Njari i Marinko Čmrlec, odnosno ekipa „Kalanica ulica“. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Zlatna sredina“, a treće „Fljojsari I“.

sjever.hr

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.