Now Reading:
Lopovi na varaždinskom području sve aktivniji: Omiljena su im meta kuće i stanovi, ali ne samo to!
Full Article 3 minutes read

Lopovi na varaždinskom području sve aktivniji: Omiljena su im meta kuće i stanovi, ali ne samo to!

Proteklih je dana na varaždinskom području zabilježeno nekoliko provala, odnosno krađa, a najviše se kralo iz kuća i stanova.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili prijavu 69-godišnjaka da mu je zasad nepoznata osoba od 20. srpnja do 3. kolovoza provalila u obiteljsku kuću u Preloškoj ulici u Varaždinu. Iz kuće je ukraden nakit i ručni sat, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Zaprimljena je i prijava odgovorne osobe da je nepoznati lopov na Šinteriji u Varaždinu, od 31. srpnja do 2. kolovoza provalio u hangar kojim se koriste jedno trgovačko društvo, vlasništvo grada Varaždina. Iz hangara je ukradeno više desetaka metara kabla za mrežno napajanje te plinska boca, zasad neutvrđene ukupne vrijednosti.

Traga se i za lopovom koji je u razdoblju od 1. do 3. kolovoza provalio u obiteljsku kuću u Kumičićevoj ulici u Varaždinu, u kojoj je porazbacao stvari. Točan popis ukradenih predmeta i visina materijalne štete utvrditi će se naknadno.

U petak, 2. kolovoza u ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, nepoznatia je osoba provalila u stan vlasništvo 47-godišnjaka te ukrala prijenosno računalo i novčanik s dokumentima i novcem, nakon čega je, koristeći se ukradenom karticom, s bankomata podignula novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Istog je dana u Križaničevoj ulici u Varaždinu nepoznata osoba iskoristila nepažnju 31-godišnjakinje, te joj iz kuće ukrala zlatni nakit i ručni sat ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su i prijavu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva da je nepoznata osoba od 4. do 5. kolovoza provalila u radionicu u Međimurskoj ulici u Varaždinu te ukrala brusilicu, više različitih bušilica i aparat za zavarivanje. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. .

Zaprimljena je i prijava odgovorne osobe jednog nogometnog kluba da je nepoznati počinitelj 5. kolovoza oko podneva provalio u prostorije nogometnog kluba u ulici Moše Pijade u Virje Otoku. Iz prostorija je ukradeno prijenosno računalo i više komada razne sportske obuće i odjeće, u vrijednosti više tisuća kuna.

Policija je zaprimila i prijavu 63-godišnjakinje da je također nepoznata osoba od 1. studenog 2018. do 4. kolovoza ove godine u Trenkovoj ulici u Varaždinu provalila u obiteljsku kuću iz koje je ukrala nakit. Visina materijalne štete procijenit će se naknadno.

www.sjever.hr

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.