Now Reading:
Općina Cestica i ove godine financira radne bilježnice, likovne mape i geografske atlase
Full Article 2 minutes read

Općina Cestica i ove godine financira radne bilježnice, likovne mape i geografske atlase

OŠ Cestica

Općina Cestica nastoji mladima osigurati što bolje uvjete života, a želja je da se mladi i mlade obitelji zadrže i nastave živjeti na području Općine Cestica.
Kako bi se to mladim obiteljima i omogućilo, Općina Cestica nastoji olakšati i pružiti podršku roditeljima u podizanju djece već od samog rođenja isplatom novčane pomoći u iznosu od dvije tisuće kuna po djetetu, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja, od dječjeg vrtića koji se sufinancira sa 1.100.000 kuna, osnovne i srednje škole te studija gdje su osigurane studentske stipendije.
Poseban naglasak na osnovnoškolskom obrazovanju djece, uz podmirenje troškova prehrane u školskoj kuhinji za djecu slabijeg imovinskog stanja, je projekt nabave radnih bilježnica, geografskih atlasa i likovnih mapa za sve učenike Osnovne škole. Tako će Općina Cestica i ove godine financirati nabavku geografskog atlasa za učenike petih razreda, likovne mape za sve učenike te radne bilježnice za učenike prvih, trećih, četvrtih, petih, sedmih razreda, a u osmim razredima za sve predmete osim biologije, kemije i fizike. U Proračunu za 2019. godinu osigurana su sredstva u iznosu od 200.000 kuna.
Sredstva za radne bilježnice u drugim, šestim i osmim razredima (biologija, kemija i fizika) osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Geografski atlas, likovne mape i radne bilježnice učenici će dobiti zajedno s udžbenicima u rujnu 2019.
– Djeca i obrazovanje su uvijek bila prioritet Općine. Ovo je još jedan dodatni poticaj za što bolje rezultate učenika, ali i jasan znak svima da je obrazovanje jedini pravi način da Cestica, naša Varaždinska županija, ali i Hrvatska ima bolju i svjetliju budućnost – rekao je načelnik Općine Mirko Korotaj.

sjever.hr

05.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.