Now Reading:
Očekuje li nas sunčani praznik?
Full Article 2 minutes read

Očekuje li nas sunčani praznik?

koprivnica

U 8 sati u Krapini je izmjereno 15, u Križevcima 17, u Varaždinu 16, a u Zagrebu 19 Celzijevih stupnjeva.
Prema prognozi DHMZ-a dana će prevladavati sunčano. U unutrašnjosti uz dnevni razvoj oblaka može biti rijetkih lokalnih pljuskova, osobito u Slavoniji i u gorju. Vjetar većinom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Duž obale će puhati umjerena bura, mjestimice i jaka, a poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 °C, u Dalmaciji i malo viša.
Biometeorološke prilike će se nastaviti poboljšavati, pa će biti uglavnom povoljne. Kronični bolesnici će tijekom dana lakše podnositi tegobe od kojih inače pate. Uz zaštitu od UV zračenja će boravak na otvorenom biti ugodan. Sunčano vrijeme će kod svih ljudi podržavati dobro raspoloženje, koje niti mjestimični pljuskovi neće znatnije pokvariti.
Sutra, na Dan pobjede, prevladavat će sunčano, ujutro na kopnu mjestimice magla, a danju uz umjeren razvoj oblaka tek poneki pljusak moguće je uglavnom u gorskim predjelima. Vjetar slab, na Jadranu ujutro mjestimice burin, a danju u okretanju na umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na duž obale od 18 do 22 °C. Danju vruće, temperatura od 28 do 31 °C, a u gorju niža.
Zadržat će se povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Iako će temperatura zraka porasti u odnosu na prethodni dan, boravak na otvorenom još uvijek može biti ugodan uz zaštitu od UV zračenja. Ugodu i dobro raspoloženje mogli bi uglavnom u unutrašnjosti kratko kvariti pljuskovi.
U nastavku tjedna pretežno sunčano, no u unutrašnjosti i dalje ne posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima noću bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu i umjereno jugo i južni vjetar. Temperatura zraka u postupnom porastu.

n.k. / sjever.hr

04.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.