Now Reading:
Tak se negda pri nami delale
Full Article 2 minutes read

Tak se negda pri nami delale

Gotali

Središnji dio manifestacije Tak se negda pri nami Delale održan je u nedjelju, 28. srpnja, u organizaciji Udruge Gotali u Gotalovcu i Topličici, Općina Budinščina.
Jedan od pokrovitelja 13. Manifestacije Tak se negda pri nami delale je Krapinsko-zagorska županija. Na samom događanju je brojne okupljene pozdravila izaslanica župana Željka Kolara, članica Županijske skupštine Ljubica Mikulčić, koja je tom prilikom zahvalila članicama i članovima Udruge Gotali na očuvanju tradicije i kulturne baštine koje su nam u nasljeđu ostavili naši djedovi i bake, kao i na sudjelovanje na županijskim manifestacijama diljem Hrvatske i promociji destinacije Zagorje – bajka na dlanu.

Manifestacija Tak se negda pri nami delale je trajala dva dana, u subotu, 27. srpnja, je posjetitelje zabavljao Amantas Bend, a središnji dio manifestacije održan je u nedjelju u Topličici i Gotalovcu. Domaćine Gotale i njhove goste nije spriječilo ni loše vrijeme te se tako mogla vidjeti mlatitva, piljarija, pralje na potoku, kuhanje sapuna, predenje, peglanje na žar, pečenje zagorskih mlincov i loparov, kolača i žganaca, prešanje jabuka, pečenje rakije, klepanje i slično. Uz Gotale, u programu su sudjelovale broje gostujuće udruge i pojedinci, a druženje je potom nastavljeno kulturno-umjetničkim programom pod šatorom u centru Gotalovca. Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, načelnik Budinščine Radovan Hercigonja te predsjednica Udruge Gotali Ines Kuna Lihtar.

sjever.hr 03.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.