Now Reading:
Kakvo vrijeme nas očekuje za produženi vikend?
Full Article 3 minutes read

Kakvo vrijeme nas očekuje za produženi vikend?

krapina prognoza

U 8 sati u Krapini je izmjeeno 18, u Varaždinu 19, u Križevcima i Zagrebu 20 Celzijevih stupnjeva.
Prema prognozi DHMZ-a danas smirivanje vremena. Postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije na zapadu. Poslijepodne u unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka još može biti i ponekog pljuska. Duž obale djelomice sunčano. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena ponegdje i jaka bura od sredine dana okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 24 i 29 °C.
Biometeorološke prilike će se tijekom dana postepeno poboljšavati i bit će razmjerno povoljne u većem dijelu Hrvatske. Razmjerno nepovoljno će biti na krajnjem jugu zemlje zbog tople noći i sparine tijekom cijelog dana, koje bi mogle uzrokovati tegobe osobito srčanim i plućnim bolesnicima. Stoga se njima, ali i drugim osjetljivim skupinama ljudi, preporuča izbjegavanje izlazaka i većih napora u najtoplijem dijelu dana, dulje i učestalije odmaranje, uzimanje dovoljno tekućine i lagana prehrana, a po potrebi i terapija prilagođena težim vremenskim uvjetima.
U nedjelju u unutrašnjosti djelomice sunčano, no i dalje ne posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju. Na Jadranu pretežno sunčano. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima sjeverozapadnjak i zapadnjak, mjestimice i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 13 do 17, na moru od 18 do 22, a najviša dnevna između 24 i 29 °C, u Dalmaciji malo viša.
Biometeorološke prilike će se nastaviti poboljšavati, pa će biti uglavnom povoljne. Kronični bolesnici će tijekom dana lakše podnositi tegobe od kojih inače pate. Uz zaštitu od UV zračenja će boravak na otvorenom biti ugodan. Sunčano vrijeme će kod svih ljudi podržavati dobro raspoloženje, koje niti mjestimični pljuskovi neće znatnije pokvariti.
Početak tjedna bit će pretežno sunčan, no u unutrašnjosti i dalje ne posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima noću bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak, a u utorak umjereno jugo. Temperatura zraka u postupnom porastu.

n.k. / sjever.hr 03.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.