Now Reading:
VELIKE RAZLIKE: Pogledajte koliko su kuće skuplje u Zagrebu u odnosu na Varaždin ili Bjelovar
Full Article 2 minutes read

VELIKE RAZLIKE: Pogledajte koliko su kuće skuplje u Zagrebu u odnosu na Varaždin ili Bjelovar

kuća

Prosječne tražene cijene kuća oglašavanih na oglasniku za nekretnine Crozilla.com i dalje su ostale niže no cijene stanova, a lipanjska razlika iznosila je 22,5 posto. 
Poreč je u lipnju na oglasniku Crozilla.com bio jedini grad u kojemu su prosječne oglašavane vrijednosti kuća bile više no vrijednosti stanova, a razlika je iznosila tek 11 eura po metru kvadratnom. Razlike u cijenama kvadrata u lipnju su se pružale sve do iznosa od 921 euro koliko su u Opatiji stanovi bili skuplji od kuća.

Analiza oglasa za kuće koje su se u lipnju prodavale putem Crozilla.com pokazala je kako je prosječna oglašavana cijena, s uključenom cijenom okućnice i pripadajućih objekata, u Bjelovaru iznosila tek 438 eura, dok su tamošnji stanovi bili 38 posto skuplji, a tolika je razlika iznosila i u Osijeku u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražio 601 euro. U Slavonskom Brodu stanovi su oko 22 posto skuplji od kuća za čiji se kvadrat tražilo 647 eura.
Iznos od 762 eura za kvadratni metar predstavlja prosječnu oglašavanu cijenu varaždinskih kuća koje su u lipnju bile preko 35 posto jeftinije od stanova.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je osjetna razlika vidljiva i u Zagrebu u kojem se za kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1330 eura, dok su stanovi bili skuplji za 680 eura po kvadratu.

www.sjever.hr/Crozilla.com 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.