Now Reading:
Raspisan natječaj za „Žensku kreativnost u ruralnom životu“
Full Article 2 minutes read

Raspisan natječaj za „Žensku kreativnost u ruralnom životu“

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije raspisuje Pozivni natječaj za dodjelu Javnog priznanja za „Žensku kreativnost u ruralnom životu“, a povodom Svjetskog dana seoskih žena 15. listopada. Cilj raspisivanja Pozivnog natječaja je isticanje osobitosti seoskih žena i senzibilizacija lokalne zajednice o njihovoj velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi te njihovom doprinosu društvenoj zajednici.


Povjerenstvo je deset godina provodilo projekt „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ pa su i ove godine odlučili dodijeliti priznanje i zahvale za sudjelovanje ženama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije. Seoske žene danas čine četvrtinu svjetske populacije, sudjeluju u proizvodnji 60-80% hrane koja se uzgaja, a posjeduju manje od 5% zemlje.
Pozivni natječaj objavljen je na web stranici Varaždinske županije, te se ovim putem pozivaju sve općine, gradovi, udruge građana, trgovačka društva, turističke zajednice, vjerske zajednice, radna tijela jedinica lokalne samouprave i druge pravne osobe da kandidiraju žene za koje smatraju da zaslužuju tu nagradu.


Kriteriji za predlaganje kandidatkinja su: kreativnost i inovativnost u različitim sferama društvenog života; trajni utjecaj na pojedinca i zajednicu; očuvanje i poštivanje tradicijske baštine i okoliša te iznimna hrabrost i ustrajnost u poboljšanju ruralnog života.
Pozivni natječaj otvoren je do 16. rujna 2019. do 12 sati, a prijedlog se podnosi Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Franjevački trg 7., s naznakom „Za natječaj – Ženska kreativnost u ruralnom životu“.

www.sjever.hr/aktualno.hr

31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.