Now Reading:
Zatvara se Ulica Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu
Full Article 3 minutes read

Zatvara se Ulica Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu

U tijeku su radovi na sjevernoj obilaznici Grada Čakovca pa će se u naredno vrijeme dogoditi i neke promjene u regulaciji prometa na gradskim ulicama. Od danas, 1. kolovoza, za promet se zatvara Ulica Ivana Gorana Kovačića koja spaja Županijsku bolnicu Čakovec i naselje Šenkovec. Što se same Ulice Ivana Gorana Kovačića tiče, ona privremeno postaje slijepa ulica, a promet će se odvijati obilaznim pravcima.

Nova sjeverna obilaznica protezati će se od raskrižja s kružnim tokom prometa na križanju Globetkove ulice i Svetojelenske ceste (DC209), na sjeverozapadnom dijelu grada Čakovca, do Mihovljanske ulice, na sjevernom dijelu grada Čakovca i ulazu u naselje Mihovljan. U tu svrhu potrebno je izgraditi još jedan priključak na postojeće raskrižje s kružnim tokom prometa na križanju Globetkove ulice i Svetojelenske ceste. Nova obilaznica presijecati će ulicu Ivana Gorana Kovačića, te je na tom mjestu predviđena izgradnja četverokrakog raskrižja. Predviđena je i izgradnja trokrakog raskrižja sa spojem na Športsku ulicu, u sklopu kojeg se izvode trokraka križanja na Športskoj i Mihovljanskoj ulici sa trakama za lijevo skretanje. To će biti ujedno i kraj 1. faze sjeverne obilaznice. Radove izvode Tegra d.o.o. i Colas Hrvatska d.d., a ukoliko će se odvijati prema planu, raskršće u Ulici Ivana Gorana Kovačića trebalo bi biti dovršeno krajem ove godine.

Građani se mole za strpljenje, kao i korištenje obilaznih pravaca prema Šenkovcu i Mihovljanu. Na toj će se dionici, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, po završetku radova na raskršću sa sjevernom obilaznicom, urediti i pješačko-biciklistička staza s pripadajućom rasvjetom, a troškove uređenja staze podijelit će Grad Čakovec i Općina Šenkovec.

www.sjever.hr 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.