Now Reading:
Među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj i maturantica zabočke gimnazije Petra Daković
Full Article 2 minutes read

Među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj i maturantica zabočke gimnazije Petra Daković

petra naj maturantica zabok

Maturantica Gimnazija A.G. Matoša Zabok Petra Daković na državnoj maturi riješila je Matematiku na A razini sa 100% točnošću, te izborne predmete iz Fizike i Informatike s jednim bodom manje od maksimalnog. Osim tih iznimnih rezultata, 31. srpnja je od ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak primila priznanje za ukupan uspjeh na maturi iz obveznih predmeta na višoj razini, a s kojim je prepoznata kao jedna od 20 najuspješnijih maturanata u Hrvatskoj u ovoj školskoj godini.

Osim toga, na istoj svečanosti g. Boris Sakač je dodijelio ove godine utemeljenu nagradu za maturanta s najvišim postignućem iz Informatike maturantu III. osječke gimnazije Marku Rajkoviću, koji je pred okupljenima održao nadahnut govor o potencijalu koji imamo u ljudima.

I naša Petra se osvrnula na događanje: “Jako mi je bilo drago da na svečanosti vidim nekoga iz škole u kojoj sam susrela toliko dragih ljudi koji su bili tu za mene kad sam god trebala što, i čija je velika zasluga što sam napredovala do ovih uspjeha. Mislim da se sva volja, strpljenje, predanost i zalaganje isplatilo i svim svojim profesorima želim od srca zahvaliti i na profesionalnosti u radu i susretljivosti i razumijevanju.”

www.sjever.hr/zabok.hr 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.