Now Reading:
STIGAO VRHUNAC SEZONE I GODIŠNJIH ODMORA – evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih par dana
Full Article 3 minutes read

STIGAO VRHUNAC SEZONE I GODIŠNJIH ODMORA – evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih par dana

ljeto

Najave za slijedećih par dana da će temperature još malo porasti, ali će u kopnenom području i dalje biti mjestimičnih pljuskova koji će u petak biti češći i izraženiji, pogotovo u sjevernim krajevima. Vrućina će tada malo popustiti, a za vikendće ponovno prevladavati sunčano vrijeme.

Što se tiče danas u većini krajeva Hrvatske prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. U unutrašnjosti ne posve stabilno pa će biti lokalno pojačanih razvoja oblaka uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će još ujutro puhati slaba i umjerena bura, potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 °C, ponegdje u Dalmaciji moguće i za koji stupanj viša.

Sutra prevladavat će sunčano, u središnjim i gorskim predjelima uz više oblaka u noći i ujutro. Tek će rijetko u unutrašnjosti biti ponekog pljuska s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana u gorju. Vjetar slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a danju zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 34 °C.

Na većem dijelu Jadrana u prvim danima kolovoza bit će suho, sunčano i vruće. Lokalnih će neverina, većinom u popodnevnim satima, biti ponajprije na sjevernom dijelu, i to uglavnom oko Rijeke i u unutrašnjosti Istre. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, u petak jugo i jugozapadnjak, koji će u subotu okrenuti na buru, nakon duljeg vremena vjerojatno ponegdje i vrlo jaku, prognozira Tanja Renko za HRT.

www.sjever.hr/T portal/DHMZ 31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.