Now Reading:
Novouređena “Sloboda” vrhunski je atletski stadion, a to će danas i sutra potvrditi najbolji hrvatski atletičari
Full Article 2 minutes read

Novouređena “Sloboda” vrhunski je atletski stadion, a to će danas i sutra potvrditi najbolji hrvatski atletičari

Danas na stadionu „Sloboda“ počinje dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke kao izborno natjecanje za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje će se održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza.
Prvenstvo započinje u 15:30 sati polufinalima utrka na 100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednike ćemo saznati u finalima koja su na rasporedu od 18:15 sati. Uz druge discipline, za kraj današnjeg natjecanja na rasporedu su štafete 4×100 metara.
I sutra, u četvrtak, 1. kolovoza, natjecanje počinje u 15:30, a od 17 sati očekuje nas trčanje na 400 metara s preponama za žene i muškarce. Prvenstvo će završiti štafetama 4×400 metara od 19 sati.


Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, zadovoljan je odrađenim poslom i novouređenim stadionom istaknuvši kako takvog stadiona nema u Hrvatskoj i kako su nešto slično napravili i s nogometnim, Varteksovim stadionom.
– Ovo je iskorak Zajednice na koji smo se odlučili da privučemo određena natjecanja u naš grad, a samim time i investitore, sponzore. Moram dodati da je u ovome i Grad Varaždin sudjelovao sa svojim financijskim sredstvima. Sva oprema koja je stigla, svjetska top oprema i cijeli obnovljeni stadion u funkciji će biti sljedećih 20-30 godina – kazao je Runac i dodao kako je ulaganje od 2 milijuna kuna veliko ulaganje te da bez velikih sportskih manifestacija svega ovoga ne bi bilo, a u Zajednici su to prepoznali.
– Kao sportaš znam da je najbitnije da postoje dobri uvjeti za obavljanje trenažnog procesa i za natjecanje. Naravno, uz kvalitetne trenere. U tom smjeru idemo, a pokazatelji su naši rezultati u protekle tri godine obnovom nogometnog stadiona, dvorane u Graberju i sada stadiona „Sloboda“. Ovo dvodnevno državno prvenstvo i sljedeći tjedan Europsko pokazat će da smo se odlično pripremili – zadovoljno je konstatirao Runac, koji je s glavnim tajnikom ZSZGV-a, Patrikom Koščakom, provjerio posljednje pripreme stadiona za Prvenstvo Hrvatske.


Ulaz na stadion „Sloboda“ na oba natjecanje, i hrvatsko i europsko prvenstvo, bit će besplatan.

www.sjever.hr

31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.