Now Reading:
VRAĆAJU SE VRUĆINE I VISOKE TEMPERATURE: Uskoro opet 35 stupnjeva u hladu
Full Article 2 minutes read

VRAĆAJU SE VRUĆINE I VISOKE TEMPERATURE: Uskoro opet 35 stupnjeva u hladu

ljeto

Danas nas očekuje pretežno sunčano i toplije. Uz povremeno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti, a tek rijetko i duž obale. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati slaba i umjerena bura, a potom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 27 do 32 °C.

I za sutra se najavljuje pretežno sunčano i još toplije. U unutrašnjosti će uz lokalni razvoj oblaka biti pokojeg pljuska praćenog grmljavinom. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, potom jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 28 i 33 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Temperatura zraka će ponovo biti u blagom porastu, no još uvijek ne bi trebala predstavljati poteškoće. Tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati vrlo osjetljivi meteoropati i kronični bolesnici u najtoplijem dijelu dana. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine te zaštita od UV zračenja.

www.sjever.hr /DHMZ 30.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.