Now Reading:
Rekordan broj ekipa na memorijalnom malonogometnom turniru u Remetincu
Full Article 4 minutes read

Rekordan broj ekipa na memorijalnom malonogometnom turniru u Remetincu

U spomen na svoje sumještane, poginule hrvatske branitelje, Športsko društvo Remetinec proteklog je vikenda organiziralo tradicionalni, ove godine 24. „Memorijalni turnir Darko Puškadija i Zvonimir Pavlić”. Riječ je o jednom od najkvalitetnijih i najmasovnijih malonogometnih ljetnih turnira u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, što dokazuje i činjenica da su ove godine nastupile čak 32 ekipe.
– S ponosom možemo reći da smo ove godine dosegli vrh vrhova. Imamo 32 prijavljene ekipe, od kojih je 11 novih. Svi koji su došli iznimno su zadovoljni organizacijom turnira, a imamo ekipe iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i iz Zagreba i Petrinje. To je potvrda da radimo dobro, a sljedeće ćemo godine turnir dići na još višu razinu i još bolje urediti naš sportski park – rekao je Tomislav Turković, predsjednik ŠD Remetinec.

Ove je godine titula najboljih na memorijalnom malonogometnom turniru zasluženo pripala ekipi „Bosanac i prijatelji“, drugo je mjesto osvojila ekipa „Hudek Trgotrans“, a treće „Visoko“, dok je ekipa domaćina zauzela četvrto mjesto. Najboljim je igračem turnira proglašen Branislav Slunjski iz „Hudek Trgotransa“, a najboljim golmanom Luka Spudić iz ekipe „Bosanac i prijatelji“.
Kao i svake godine, fond nagrada bio je iznimno bogat pa je tako, osim pehara i medalja, najbolje plasirana ekipa osvojila sedam tisuća kuna, drugoplasirana tri, a treća ekipa tisuću kuna.

U organizaciji memorijalnog turnira pomogli su brojni sponzori, a nije izostala ni pomoć i podrška Grada Novog Marofa.
– Mi uvijek podržavamo ovakve aktivnosti, posebno kad je u pitanju ovaj memorijalni turnir. Grad Novi Marof svoje branitelje ne zaboravlja, posebice one koji su dali najviše što su mogli – svoje živote. Stoga se svake godine posebno obilježavaju datumi vezani uz Domovinski rat, odnosno hrvatske branitelje – istaknuo je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.
– Kao što podržavamo i pomažemo organizaciju ovog turnira, tako smo prisutni i prilikom obilježavanja svih važnih datuma na državnoj razini, a obilježavamo i Dan branitelja grada Novog Marofa koji smo povezali s oslobođenjem Banjščine. Uz to, našoj smo šetnici uz potok Koroščak dali ime po našem poginulom branitelju Miljenku Baniću iz Novog Marofa. Te dane važne za našu povijest, za našu mladu državu, obilježavamo svečano i dostojno onih koji su se za nju borili – dodao je gradonačelnik.
Jenkač je pohvalio rad Športskog društva Remetinec koje je, kako je istaknuo, jedno je od aktivnijih društava na području Novog Marofa kad je riječ o sportskoj rekreaciji.
– Osim toga, brinu o sportskim terenima koje redovito održavaju i ulažu u njih. Drago mi je da ovako veliko selo kao što je Remetinec, u kojem ima oko 1700 stanovnika, ima i kvalitetno sportsko društvo koje doprinosi i Remetincu i Novom Marofu. S njima surađujemo odlično i vjerujem da će tako biti i u budućnosti – zaključio je Jenkač.

Istaknimo na kraju da je uoči memorijalnog turnira u spomen na Darka Puškadiju i Zvonimira Pavlića u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Kraljice svete krunice u Remetincu služena sveta misa, a na mjesnom su groblju položeni vijenci na grobove dvojice poginulih hrvatskih branitelja.

sjever.hr 30.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.