Now Reading:
VOZIO PIJAN ‘KO MAJKA: Pogledajte za koliki ga je iznos “oderala” policija!
Full Article 3 minutes read

VOZIO PIJAN ‘KO MAJKA: Pogledajte za koliki ga je iznos “oderala” policija!

policija

Tijekom vikenda, od 26. do 29. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Prometne nesreće su zabilježene zbog nepropisnog kretanja kolnikom (3), neprilagođene brzine (2), vožnje na nedovoljnoj udaljenosti (2) i neosiguran teret na vozilu.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Mladi vozač, kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, izazvao je jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom. Prometna nesreća s poginulom osobom zabilježena je zbog neprilagođene brzine, a u istoj je smrtno stradao vozač motocikla.

Tijekom vikenda sankcionirano je 128 prometnih prekršaja od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 27. srpnja, u 00.01 sati na Zaobilaznoj cesti u Koprivnici, kada je 33 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Vozač je bio uhićen i protiv istog je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 7000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u, subotu, 27. srpnja, u 10.12 sati u Sokolovcu u Križevačkoj ulici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 95 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

www.sjever.hr 29.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.