Now Reading:
NEVJEROJATNE LISTE ČEKANJA Evo do kad 86-godišnja starica mora čekati na operaciju mrene
Full Article 2 minutes read

NEVJEROJATNE LISTE ČEKANJA Evo do kad 86-godišnja starica mora čekati na operaciju mrene

Liječnici i pacijenti u hrvatskom se zdravstvu susreću s brojnim problemima, a osim problema s dugovima u zdravstvu, kroničan problem koji se godinama vuče, su liste čekanja na specijalističke preglede.
Najnoviji primjer “humanosti i zdravog razuma našeg zdravstva”, na kojeg je upozorio čitatelj portala Direktno.hr, pokazuje katastrofalno stanje u hrvatskom zdravstvu.


Naime, njegova majka Viktorija, rođena 2. travnja 1933. godine, primljena je u bolnicu Zadar na očni odjel 18. srpnja ove godine i otpuštena već sedam dana poslije, 25. srpnja. Pregledom je ustanovljeno da 86-godišnja starica ima visok očni tlak i sivu mrenu na oba oka.
Očni tlak joj je saniran, ali za operaciju mrene je naručena 22. veljače 2021. godine!
Suludo je uopće pomisliti da ta skoro slijepa starica sada mora tako dugo čekati da joj se vid vrati barem jednim dijelom.
“Da sam ja bar ikakav seoski načelnik iz bilo koje stranke moja majka ne bi sigurno čekala toliko nego bi to bilo riješeno u roku mjesec dana. Zar je njihova majka vrijednija od moje? Na žalost, ja sam samo dragovoljac Domovinskog rata s 1643 dana provedenog na prvoj crti, nisam u nijednoj stranci”, kaže ogorčeni čitatelj portala Direktno.

sjever.hr/aktualno.hr

28.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.