Now Reading:
Kažnjeni zastupnici koji su neopravdano izostali s izvanredne sjednice Sabora – pogledajte kakve su kazne dobili
Full Article 1 minutes read

Kažnjeni zastupnici koji su neopravdano izostali s izvanredne sjednice Sabora – pogledajte kakve su kazne dobili

Sabor je objavio Odluku o umanjenju zastupničkog paušala zbog neopravdanoga izostanka za srpanj po kojoj deset zastupnika za svoj nedolazak na sjednicu nije imalo ispriku, piše tportal.
Najviše ih je, utvrdio je Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, izostalo s izvanredne sjednice Sabora 19. srpnja tako da će za čak osam zastupnika paušal od 1500 kuna biti smanjen za iznos dnevnice u visini 150 kuna.
Na raspravu o rekonstrukciji Vlade nisu došli niti su predali valjanu dokumentiranu ispriku zastupnici SDP-a: Sabina Glasovac, Domagoj Hajduković, Boris Lalovac i Marta Luc Polanc te Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku i nezavisni zastupnici Ana Komparić Devčić i Marin Škibola.

Gradonačelnik Vrgorca, član Nezavisne liste mladih, koji je napustio Klub zastupnika Mosta, u srpnju je izostao najviše – četiri dana, tako da će mu se od paušala odbiti 600 kuna dok je jedan dan neopravdano izostala i HDZ-ova Marija Jelkovac koja ostaje bez 150 kuna, donosi tportal.

U tijeku je ustavna stanka u zasjedanju Sabora koji se na redovnoj sjednici opet okuplja od 15. rujna.

www.sjever.hr/aktualno.hr

28.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.