Now Reading:
VOZAČI, OPREZ! Noćas nova akcija policije – evo što će posebno kontrolirati
Full Article 2 minutes read

VOZAČI, OPREZ! Noćas nova akcija policije – evo što će posebno kontrolirati

policija

Kako bi povećali sigurnost u cestovnom prometu, noćas od od 23 sata, do 5 sati sutra ujutro, mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će još jednu preventivno – represivnu akciju.

Riječ je o akciji „Alkohol” kojom će se prvenstveno će utvrđivati prekršaji upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, ali i najteži prometni prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

U prvom polugodištu na području Policijske uprave međimurske evidentirana je 261 prometna nesreća od čega pet sa smrtno stradalim osobama, 93 s ozlijeđenim osobama i 163 s nastalom materijalnom štetom. U prvom polugodištu prošle godine zabilježeno je 320 prometnih nesreća od čega tri s poginulim osobama, 95 s ozlijeđenim osobama i 222 s materijalnom štetom. Iz navedenih podataka vidljivo je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 18,44 posto, ali i povećanje od 66,67 posto u kategoriji prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom. Za 2,11posto manji je broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, dok kod prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjenje iznosi 26,58 posto.
U prvih šest mjeseci ove godine 75 sudionika u cestovnom prometu prouzrokovalo je 261 prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, a što predstavlja 7,41posto manje evidentiranih sudionika nesreća pod utjecajem alkohola u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

www.sjever.hr

27.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.