Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Češći i žešći pljuskovi i grmljavina – moguća tuča i oluje, ali znamo kad se vraća sunce
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Češći i žešći pljuskovi i grmljavina – moguća tuča i oluje, ali znamo kad se vraća sunce

Nakon niza pretežno suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih dana, uglavnom i vrućih, i to u dijelu Hrvatske kao rijetko kada u ovom dijelu srpnja, jučer je počelo nestabilno razdoblje, koje će se nastaviti i u sljedećem tjednu. Stoga smo već imali, i imat ćemo još češće i žešće – ne samo pljuskove i grmljavinu, nego i mjestimična olujna nevremena, pa i s tučom, poručuju iz DHMZ-a.

Za vikend će biti još nestabilnije nego u petak pa će, osim povremenih mjestimičnih pljuskova i grmljavine, biti i olujnih nevremena, vjerojatno najčešćih i najžešćih u nedjelju, osobito u zapadnim i južnim krajevima.

Prognoza za Varaždin

Pretežno sunčano i vruće, no nestabilno. Na širem području grada mogući su povremeni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 30 °C.

Nedjelja će i na našem području biti sve samo ne ugodna. U jutarnjim i ranim prijepodnevnim satima još će možda i biti prilike za boravak na otvorenom, ali kasnije ne – očekuju nas pljuskovi jači od subotnjih, grmljavina, vjetar i ponegdje tuča, a najviša dnevna temperatura neće prelaziti 25 stupnjeva.

Sčlično će se (ne)vrijeme nastaviti u ponedjeljak, s kišom od jutra, ali imamo i dobru vijest – od utorka se ponovno povećava vjerojatnost sunčanijeg vremena.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti nepovoljne. Približavanje frontalnog poremećaja našim krajevima može kod meteoropata uzrokovati umor, glavobolju, razdražljivost i manjak koncentracije. Kroničnim se bolesnicima preporuča izbjegavanje suvišnih napora. U većem dijelu zemlje će još uvijek prevladavati umjerena opasnost od toplinskog vala, na krajnjem istoku zemlje i na području Rijeke i velika. Savjetuje se lagana prehrana uz dovoljno tekućine, te obavezna zaštita od UV zračenja. Nepovoljan vremenski utjecaj će na srednjem i južnom Jadranu biti slabije izražen pa će i tegobe biti manjeg intenziteta.

www.sjever.hr/a.kučić-aktualno.hr

27.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.