Now Reading:
U Pregradi će se izgraditi punionica za električna vozila
Full Article 2 minutes read

U Pregradi će se izgraditi punionica za električna vozila

pregrada punionica

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 8. svibnja 2019. Javni poziv za neposredno sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju, a nakon prijave i administrativne provjere Grad Pregrada dobio je Odluku o sufinanciranju poticanja energetske učinkovitosti u prometu „Gradnja punionice za vozila na električnu energiju 2019.”, u iznosu od 21.637,00 kuna.

Punionica će biti smještena na parkiralištu ispred zgrade Gradske uprave, Josipa Karla Tuškana 2, a predviđena je punionica snage od 22kW, ukupne vrijednosti 54.092,50 kn.

„Izgradnjom punionice za električna vozila potaknuti svijest o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije, a ovaj projekt još je jedan korak naprijed prema energetskoj učinkovitosti i ispunjenju obveza potpisnika „Sporazuma gradonačelnika”, kao ključnog dokumenta za provedbu projekata energetskih ušteda“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Inače, prihvatljive za sufinanciranje bile su punionice minimalne ukupne snage 50kW DC ili 22kW AC, a tehnički koncept nije bio strogo reguliran pozivom, već je otvoren za raznovrsna rješenja glede naponskih sustava, snage, brzine punjenja te lokacije punionica i područja prometnih pravaca. Preduvjet sufinanciranja je bio dostava glavnog projekta od strane ovlaštenog inženjera te pravomoćna građevinska dozvola ili odgovarajući dokument kojim se potvrđuje da ista nije potrebna.

www.sjever.hr 27.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.