Now Reading:
Počela energetska obnova zgrade lepoglavske gradske uprave
Full Article 2 minutes read

Počela energetska obnova zgrade lepoglavske gradske uprave

Ovih su dana započeli radovi energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi. Riječ je o radovima u okviru kojih se planira obnoviti vanjska toplinska ovojnica zgrade, izvršiti hidroizolacija podruma, zamijeniti dotrajali dijelovi krova, zamijeniti postojeći sustav za grijanje vode novim te izgraditi rampa za lakši pristup zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

-Kad su aktivnosti koje provodi Grad Lepoglava u pitanju, veliki naglasak stavljamo na zaštitu okoliša i povećanje energetske učinkovitosti. S pravom mogu reći da je Grad Lepoglava jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je aplicirao projekte na sve natječaje resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji su se ticali zaštite okoliša i povećanja energetske učinkovitosti. To je i slučaj i s ovim projektom za kojeg sam također uvjereni da ćemo ga, kao i dosadašnje, uspješno realizirati – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Radovi su putem natječaja povjereni tvrtki Funda d.o.o., a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.007.859,76 kuna s PDV-om. Gradu Lepoglavi je kroz natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” odobreno sufinanciranje navedenog projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u iznosu od 609.558,01 kuna. Prema planovima radovi na energetskoj obnovi zgradi gradske uprave u Lepoglavi trebali bi biti gotovi u proljeće iduće godine.

-Što se energetske obnove zgrada na području Grada Lepoglave tiče krenulo se i u pripremu projekta energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. Planiramo da taj projekt, koji se provodi u suradnji s DVD-om Višnjica, bude prijavljen na natječaj koji će se najvjerojatnije otvoriti do kraja ove godine – dodao je gradonačelnik još jednom naglasivši brigu Grada Lepoglave za okoliš, a čijem očuvanju pridonose i navedeni projekti.

www.sjever.hr

27.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.