Now Reading:
Stvara li se u Podravini vrhunski turistički proizvod?
Full Article 2 minutes read

Stvara li se u Podravini vrhunski turistički proizvod?

drava podravina

Prije godinu dana, točnije u lipnju 2018. godine, Koprivničko-križevačka županija se uključila u projekt Amazon of Europe Bike vrijedan 3.176.000,00 eura zajedno s vodećim partnerom slovenskim Zavodom Iskriva te pridruženim partnerima iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Italije.

Proračun Koprivničko-križevačke županije u projektu  iznosi 170.000,00 eura, a osiguranim sredstvima će se na području županije razvijati biciklističke staze, uz gradnju i opremanje infrastrukture (odmorišta, bike servisi, info točke, signalizacija), na ruti uz Dravu od Međimurske do Virovitičko-podravske županije.

U prvoj godini projekta održane su radionice za zainteresirane turističke organizacije, pružatelje ugostiteljskih usluga, jedinice lokalne samouprave i druge institucije, a sam projekt je trenutno u fazi definiranja staze.

U narednim mjesecima očekuje nas Amazon of Europe Bike Trail međunarodni biciklistički festival u kojem će moći uživati ne samo biciklisti, već i ostali zainteresirani posjetitelji.

www.sjever.hr 26.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.