Now Reading:
Tijekom ljeta aktivno se radi na samoborskim školama i vrtićima
Full Article 3 minutes read

Tijekom ljeta aktivno se radi na samoborskim školama i vrtićima

samobor škola

Počeli su radovi na nadogradnji OŠ Samobor vrijednih 2,4 milijuna kuna. U sljedećih nešto više od godine dana učenici, nastavnici i osoblje škole Samobor dobit će u prizemlju, u dosadašnjem prostoru zbornice i ureda, novu blagovaonicu i kuhinju, dok će iznad toga biti nadograđen kat u koji će se smjestiti nova zbornica i prostor za stručne službe.

Prema projektu, nova blagavaonica imat će površinu od gotovo 99, a kuhinja 50 kvadratnih metara, te će time u potpunosti zadovoljavati sve standarde potrebne za pripremu i serviranje hrane. U obilazak radova nazočne je poveo ravnatelj OŠ Samobor Ivan Goran Matoš, ističući da dosadašnji prostor kuhinje i blagavaonice nije bio zadovoljavajući. U sljedećih godinu dana, dok će trajati radovi, pazit će se na sigurnost učenika i nastavnika pa će glavni ulaz u školu biti onaj uz sportsku dvoranu, dok će privremena zbornica biti u prostoru Jožine spomen sobe, pazeći da ona ne izgubi svoju izložbenu namjenu.

Zbog e-škole morat će se izmjestiti i optički kablovi, ali sve radnje su već poduzete pa ravnatelj Matoš ističe da bi nova školska godina trebala početi u rujnu bez ikakvih smetnji. Što se tiče prehrane učenika, ona će biti osigurana putem cateringa.

Na početku obilježavanja radova zamjenik gradonačelnika Željko Stanec u svoje i u ime gradonačelnika Beljaka pozdravio je nazočne i istaknuo kako Grad Samobor i dalje ulaže velika sredstva u školstvo kako bi učenici, njih 3300 s područja Grada Samobora, novu školsku godinu dočekali u što boljim uvjetima. Ulaganja se, osim u škole, planiraju i u vrtićke objekte.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković podsjetila je da je Grad osnivač pet osnovnih škola, a da je OŠ Samobor druga po veličini s gotovo 1000 učenika. U dogovoru gradskih službi i ravnatelja škole Ivana Gorana Matoša krenulo se u ovu nadogradnju kako bi se osigurao adekvatan prostor za pripremu i posluživanje toplog obroka.

Sanja Horvat Iveković istaknula je još ulaganje u iznosu nešto više od 100.000 kuna za izmjenu toplovoda i parketa u nekoliko učionica u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem. U OŠ Milana Langa u Bregani također se mijenja toplovod, a radovi koštaju oko 200.000 kuna. U OŠ Bogumila Tonija uložit će se 300.000 kuna za uređenje i rekonstrukciju prostora za nastavu produženog boravka. Radi se i u područnim školama, kao i u DV Izvor, u kojem se saniraju terase u sklopu dnevnog boravka djece. Vrijednost tih radova je nešto više od 375.000 kuna. Uz sve to, otpočele su i radnje za izgradnju dječjeg vrtića u Pavučnjaku.

www.sjever.hr 25.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.