Now Reading:
Prije današnje sjednice Vlade u Čakovcu oštar verbalni sukob na relaciji župan Posavec (HNS) – ministar Horvat (HDZ)
Full Article 3 minutes read

Prije današnje sjednice Vlade u Čakovcu oštar verbalni sukob na relaciji župan Posavec (HNS) – ministar Horvat (HDZ)

posavec horvat sastanak

Na sutrašnjoj sjednici Vlade u Čakovcu odlučivat će se o tri milijarde kuna investicija u Međimurju, najavio je u srijedu predsjednik međimurskog HDZ-a, ministar gospodarstva Darko Horvat na konferenciji za novinare županijskog HDZ-a u Čakovcu – donosi RTL.

Na sutrašnjoj sjednici Vlade očekivao se razgovor premijera i domaćina, HNS-ova međimurskog župana Matije Posavca, koji zaziva izlazak HNS-a iz koalicije s HDZ-om. No upitno je hoće li do toga doći; HDZ-ovci ponavljaju da je to tek jedan običan član, a od nasljednika Ivana Vrdoljaka na čelu te stranke ograđuju se i HNS-ovci.

Ministar Darko Horvat kazao je kako Posavec i nije domaćin te da može pratiti premijera i ‘popiti kavicu’. U razgovoru za RTL Danas Matija Posavec takve je izjave ministra nazvao omalovažavajućim.

“Tehnički je sve spremno, a što se drugih poruka tiče vrlo je omalovažajuće, vrlo uvredljivo, da se prije svega sjednica Vlade RH od strane jednog člana Vlade najavljuje u sjedištu lokalnog HDZ-a. I one poruke da Međimurska županija nije domaćin, da ništa ne predstavlja, nego da je župan dobio obavijest o lokacijama gdje će biti premijer i može doći tamo i piti kavice… Gledajte, sutra će biti 35 stupnjeva, osam kavica bilo bi previše i ostavile bi gorak okus u ustima”, rekao je Posavec.

Kaže da će sutra biti na sjednici, da je to njegova dužnost te da želi razgovarati o dvije ključne teme.

“Međimurci zaslužuju da se poveća minimalna plaća, ona mora biti puno veća i želim čuti jasan stav predstavnika Vlade o suživotu s romskom nacionalnom manjinom, u čemu imamo problema. Od 130 projekata koje smo mi poslali kao Županija nije prihvaćeno gotovbo ništa. Zanima me zašto. Zaobilaženje instituta Međimurske županije jasna je poruka odnosa Vlade prema Međimurkama i Međimurcima”, kazao je Posavec.

Hoće li nakon svega ostati u HNS-u koji je dio te vladajuće koalicije?

“Započele su rasprave o budućnosti stranke, ja sam iznio jasne stavove o kojima se stranka mora izjasniti do kraja kolovoza te inzistiram na stranačkim izborima u listopadu. Imam koncept koji sam predstavio, za koji očekujem da će biti prihvaćen i za njega ću se boriti. Ako ne, odlučit ću o svojim daljnjim postupcima. Prije svega ću isključivo biti odgovoran svom stanovništvu i funkciji koju obnašam”, zaključio je Posavec.
https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3539467/posavec-za-rtl-danas-ostro-o-izjavama-ministra-horvata-vrlo-omalovazavajuce-vrlo-uvredljivo/

www.sjever.hr/RTL 25.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.