Now Reading:
PLENKOVIĆ NAJAVIO NA SJEDNICI VLADE: Sutra stižem u Međimurje. Obilazim Čakovec, Prelog i Mursko Središće te brojne gospodarstvenike
Full Article 2 minutes read

PLENKOVIĆ NAJAVIO NA SJEDNICI VLADE: Sutra stižem u Međimurje. Obilazim Čakovec, Prelog i Mursko Središće te brojne gospodarstvenike

plenkovic

Otvarajući današnju, 170. sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osudio je napad bombaša samoubojice u Afganistanu u kojem su teško ozlijeđena tri hrvatska vojnika.

„Osuđujemo ovaj napad koji se dogodio. Naši časnici Hrvatske vojske su u kontaktu s obiteljima ozlijeđenih hrvatskih vojnika, njima se pruža medicinska pomoć i podrška“, kazao je predsjednik Vlade istaknuvši da se radi o prvom napadu ovakve vrste i ovakvih razmjera u 16-godišnjoj prisutnosti pripadnika Hrvatske vojske u Afganistanu.

Dodao je da je u Afganistanu trenutno 99 hrvatskih vojnika te da dosad nije zabilježen ovakav napad s ovakvim posljedicama.

Poručio je da će Vlada nastaviti izvještavati hrvatsku javnost o zdravstvenom stanju ozlijeđenih vojnika, a kada liječnička procjena bude takva, radit će se na što skorijem povratku vojnika u Hrvatsku. Ministar obrane i časnici Hrvatske vojske bit će u daljnjem kontaktu s obiteljima trojice vojnika.

Na kraju je najavio da će Vlada sutra, deseti puta u ovome mandatu, održati sjednicu van Zagreba, i to u Međimurskoj županiji, u Čakovcu.

Naglasio je da je pripremljen kvalitetan i sadržajan dnevni red, u korist cijeloga Međimurja i svih njegovih stanovnika, a uz Čakovec predsjednik Vlade posjetit će i gradove Prelog i Mursko Središće te brojne gospodarstvenike.

www.sjever.hr 24.07.2019.


Input your search keywords and press Enter.