Now Reading:
Međimurje sutra dobiva projekte vrijedne stotine milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Međimurje sutra dobiva projekte vrijedne stotine milijuna kuna

vlada

Vlada će u četvrtak drugi put u povijesti održati sjednicu u Međimurju, opet u Čakovcu, kao i 2005., ovog puta na inicijativu Darka Horvata, ministra gospodarstva.

“Međimurje je poznato po uređenosti, marljivim ljudima, vrlo dobrim rezultatima u svakom segmentu, predstavlja primjer izvrsnosti. Ponosan sam na činjenicu što je Međimurje takav kraj, no ono što je potrebno su veći infrastrukturni projekti. Nedavno su tako potpisani ugovori za izgradnju i opremanje novih poduzetničkih zona u Čakovcu, Prelogu, Kotoribi i Nedelišću. Na ovoj sjednici Vlade, pak, među 20-ak točaka, donosit će se odluke o financiranju velikih projekata, poput izgradnja obilaznice i mosta kod Murskog Središća u vrijednosti od 35 milijuna kuna”, kazao nam je tim povodom ministar gospodarstva.

Karaula i obilaznica

On nam je rekao da će se uz brojne druge odluke, kao i sporazume koje će ministri potpisivati s poduzetnicima ili predstavnicima jedinica lokalne samouprave, donijeti i odluka o prijenosu vlasništva takozvane Karaule u Goričanu s države na Općinu, koja će taj objekt iskoristiti za pretvaranje u društveni dom i organizaciju brojnih događanja.

Kada je riječ o izgradnji obilaznice i mosta kod Murskog Središća, ona bi trebala riješiti problem teretnog prometa kroz grad jer je mjesečno glavnom ulicom znalo proći gotovo 18.000 teretnih vozila. Stoga će se na dnevnom redu Vlade naći prijedlog Odluke o međudržavnom dogovoru sa Slovenijom o izgradnji navedenog te zaduživanja Hrvatskih cesta za izgradnju te obilaznice.

Na sjednici Vlade će se govoriti i o izgradnji sjeverne obilaznice Grada Preloga u vrijednosti od 38 milijuna kuna, čime će se povezati gospodarstvo Grada Preloga, Donjeg Kraljevca i cjelokupni donjomeđimurski gospodarski bazen. Ukupne je dužine oko 6,5 kilometara i prolazi kroz područje Grada Preloga, a Vlada će donijeti odluku o zaduživanju Hrvatskih cesta za izgradnju.

Jednako tako će se donijeti Odluka Vlade o financiranju preostale dvije faze (II i III) izgradnje predmetne obilaznice (zadužuju se Hrvatske ceste), izgradnje sjeverne obilaznice Grada Čakovca u vrijednosti od 96 milijuna kuna.

Milijunski poslovi

Ministri će glasati i za odluku o financiranju obnove i rekonstrukcije nadvožnjaka u Kalničkoj ulici u Čakovcu u vrijednosti od 11 milijuna kuna. Jedan od važnijih projekata koji će se naći na dnevnom redu svakako je i projekt izgradnje obilaznice naselja Nedelišća i Pušćina vrijedan 100 milijuna kuna. Naime, prema posljednjim mjerenjima kroz Nedelišće dnevno prođe 20 tisuća vozila s tendencijom rasta, a prostornim planom predviđen je koridor za izgradnju obilaznice naselja Nedelišća i Pušćina, odnosno nove državne ceste DC3 u duljini od 6,34 kilometra. Predviđeni trošak je oko 100 milijuna kuna.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vlada-na-sjednicu-u-medimurju-donosi-niz-vaznih-projekata-drzava-ce-financirati-gradnju-obilaznica-kod-murskog-sredisca-cakovca-preloga-nedelisca/9158618/

www.sjever.hr /Jutarnji.hr Foto arhiva 24.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.