Now Reading:
BOLJE NE MOŽE: Krapinske Toplice obilježavaju svoj dan, a širom općine same investicije
Full Article 5 minutes read

BOLJE NE MOŽE: Krapinske Toplice obilježavaju svoj dan, a širom općine same investicije

krapinske toplice

Danas Općina Krapinske Toplice svečanom sjednicom obilježava svoj dan. Priliku da mještanima Općine čestita njihov dan ne propušta ni prvi čovjek Krapinsko-zagorske županije, SDP-ov Željko Kolar, koji je prije sjednice obišao prometnicu u obnovi te nedavno uređenu ambulantu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

Što se tiče rekonstrukcije Zagrebačke ulice, gdje su radovi započeli prošli mjesec, vrijednost radova je gotovo 3 milijuna kuna, a predviđena je potpuna rekonstrukcija kolničke konstrukcije, uz proširenje postojećeg kolnika. Investitor je Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije, vlastitim sredstvima u iznosu od 1,89 milijuna kn te sa milijun kuna namjenskih sredstava Hrvatskih cesta.

Da rekonstrukcija Zagrebačke ulice ide svojim tijekom ustvrdio je župan Željko Kolar.

– Radovi se odvijaju nesmetano, prema dinamičkom planu, a riječ je o velikoj investiciji, gotovo 2.9 milijuna kuna i to bez klizišta, gdje je prošlog tjedna završen natječaj. Procijenjena vrijednost je bila 640 tisuća kuna, a najpovoljnija ponuda koju smo dobili je 50 tisuća skuplja, ali ćemo ju prihvatiti. Investicija se sad, dakle, penje na gotovo 3,7 milijuna kuna, a to nije sve, budući da zbog tog klizišta nismo mogli obnoviti zadnjih 300 metara asfaltnog sloja pa ćemo to staviti u rebalans proračuna, kako bi se ova kompletna dionica završila – rekao je župan Kolar.

Dodao je da slijede razgovori s Općinom, odnosno prikupljanje informacija investitora vezanih uz hotel:

– Moramo vidjeti hoće li se i kad hotel početi graditi, budući da je pred nama drugio dio investicije vezan uz drugi ulaz u Krapinske Toplice, od Čermaka prema Specijalnoj bolnici. Htjeli bi to napraviti u jednom komadu, da se napravi sva infrastruktura, a ne krene li ta investicija sljedeće godine, mi nećemo čekati, već ćemo raditi radove po fazama.

Ernest Svažić, načelnik Općine Krapinske Toplice kazao je da je ovaj projekt primjer kako se do rezultata može doći dobrom suradnjom.

– Ovo je primjer dobre suradnje Općine Krapinske Toplice, Županijske uprave za ceste i državne razine, odnosno Hrvatskih cesta. Dakle, jednu ćemo komponentu riješiti uz sufinanciranje Hrvatskih cesta i ostala je još druga komponenta na toj relaciji, a to je sanacija klizišta, gdje su se involvirale i Hrvatske vode.

U ova tri tjedna skinuta je kolnička konstrukcija, počeli su radovi na izvedbi oborinske odvodnje i na slaganju nosive konzole za izgradnju pješačkih staza, objasnio je ravnatelj ŽUC-a, Stjepan Sirovec.

– U odnosu na prvotni projekt, dogodila se mala izmjena, a to je mijenjanje potpune odvodnje. No, kada smo skinuli kolničku konstrukciju, postojeće cijevi su bile u takvom stanju da smo morali pristupiti toj sanaciji i tu se uključila i Općina Krapinske Toplice i Zagorski vodovod, tako da ćemo i taj segment uzeti u samu fazu izvođenja radova. To će nekoliko dana možda pomaknuti dinamički plan, ali bilo bi neshvatljivo da završimo rekonstrukciju ceste, a ne izvršimo zamjenu oborinske odvodnje – rekao je Sirovec dodavši da ostali radovi teku svojom dinamikom. Govoreći o sanaciji klizišta, Sirovec je istaknuo:

– Nadamo se da ćemo poslije Velike Gospe, kada prođe zakonska procedura, moći ugovoriti radove tako da ćemo imati onda i sanaciju klizišta na ovoj cesti i nadamo se da negdje krajem rujna da možemo izvesti te radove.

Nakon radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice, župan je sa svojim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom-Jambrekom obišao i novouređenu ambulantu Doma zdravlja. Obavljeni su radovi na preuređenju, odnosno adaptaciji  prostora cijele zgrade, tako da u istom objektu djelatnost obavljaju tri ordinacije opće/obiteljske medicine, dvije stomatološke ordinacije i patronažna sestra. Uređena je i nova fasada.

– Krapinske Toplice su mjesto zdravstvenog turizma, naša je Specijalna bolnica najveća takve vrste u Hrvatskoj i smatramo da Krapinske Toplice na drugačiji način moraju biti uređene, a nadam se da će nas Općina pratiti u tome. Ono što je važno jest da kad ulažemo u Specijalnu bolnicu to radimo za sve pacijente iz cijele Hrvatske, budući da 75 posto stacionara čine pacijenti iz ostatka Hrvatske, ali Dom zdravlja je ipak primarna zdravstvena zaštita i namijenjena je samo pacijentima s područja općine. Ovi radovi dokazuju da mislimo i o domicilnom stanovništvu. To je investicija 1,3 milijuna kuna kroz projekt i još 285 tisuća dodatno za fasadu, znači opet gotovo 1,6 milijuna kuna ulaganja u samo zdravstvo u Krapinskim Toplicama. Vjerujem da će ljudi biti zadovoljni jer stvorili smo bolje uvjete za rad doktora i medicinskog osoblja, a i naši će se pacijenti puno ugodnije osjećati, nego što je to bilo dosad.

Nakon obilaska investicija, župan i njegovi zamjenici nazočili su svečanoj sjednici Općine Krapinske Toplice.

m.horvat/sjever.hr 22.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.