Now Reading:
Slaven Belupo poražen u Osijeku
Full Article 3 minutes read

Slaven Belupo poražen u Osijeku

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u Osijeku otvorili novu sezonu Hrvatski Telekom Prve lige. U Gradskom su vrtu, u prvom kolu, upisali poraz rezultatom 2:0.

Trener Ivica Sertić uoči susreta nije mogao računati na Stipu Bačelić Grgića i Ivana Krstanovića koji su u fazi oporavka te na Tomislava Božića, Miloša Radivojevića i Fastima Alidemu koji nisu imali pravo nastupa. Tako je naša momčad istrčala na teren s Filipovićem na golu, Karamarkom, Međimorcem, Nowakom i Godom u zadnjoj liniji, Parackim, Čanađijom i Puclinom u veznoj liniji te s napadačkim trojcem Bogojević, Ejupi, Delić.

Prvih 20-ak minuta nismo vidjeli opasniju priliku ni na jednoj strani. Tek je u 13. minuti Goda centrirao, ali su naši napadači zakasnili na ubačaj. Osijek je odgovorio u 21. minuti preko Šorše koji je iskos s desne strane glavom pucao pokraj vratiju. Osijek je poveo u u 43. minuti kada je Mance iskoristio situaciju 1 na 1 s golmanom Filipovićem i poentirao za 1:0. Bio je to i rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak susreta fantastičnom obranom otvorio je Filipović koji je zaustavio opasan udarac Mancea glavom. Imao je Osijek nekoliko prilika nakon toga, ali nije uspio doći do gola. Za Slaven je zaprijetio Mladen čiji je udarac s 20-ak metara obranio Ivušić. Pet minuta prije kraja susret Međimorec je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Samo minutu kasnije Marić je zabio za 2:0.

U idućem će kolu naša momčad biti domaćin aktualnom prvaku Dinamu. Utakmica će se na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrati u subotu s početkom u 19 sati.

Prvo kolo Hrvatski Telekom Prve lige, 19.07.2019. – Osijek, Gradski vrt

NK Osijek – NK Slaven Belupo 2:0 (1:0)

NK OSIJEK: Ivušić – Majstorović, Šutalo Škorić – Šorša, Kleinheisler (od 72. Jugović), Žaper, Pilj (od 83. Mioč), Bočkaj (od 90. Lopa) – Marić, Mance. Trener: Dino Skender.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Karamarko, Nowak, Međimorec, Goda (od 56. Glavčić) – Puclin, Paracki, Čanađija – Bogojević (od 77. Mladen), Ejupi (od 89. Lima), Delić. Trener:Ivica Sertić.

Suci: Fran Jović (Zagreb), Ivica Modrić (Zagreb), Luka Pušić (Zagreb), Ante Čuljak (Zagreb)

Delegat: Zoran Pandža (Vinkovci)

Strijelci: 1:0 Mance 43′, 2:0 Marić 86′

Žuti karton: Kleinheisler 68′ (Osijek); Međimorec 22′, 85′, Delić 44′, Mladen 89′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Osijek); Međimorec 85′ (Slaven Belupo)

Tekst i foto NK Slaven Belupo 20.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.