Now Reading:
Ludbreški gradski vijećnici donijeli odluku o prijenosu osnivačkih prava nad OŠ Ludbreg
Full Article 2 minutes read

Ludbreški gradski vijećnici donijeli odluku o prijenosu osnivačkih prava nad OŠ Ludbreg

škola

Ludbreški gradski vijećnici na svojoj su15. sjednici prihvatili Odluku o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg sa sjedištem u Ludbregu. Sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, osnivači osnovne škole mogu biti Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinicia područne (regionalne) samouprave i druga pravna ili fizička osoba.

– Ova odluka već je jednom bila na dnevnom redu i sukladno proceduri proslijeđena je Županijskoj skupštini na usvajanje, gdje je voljom većine odbijena. Pred nama je isti put, ali podsjećam da nismo u to krenuli s namjerom da nekome napakostimo, već smo vođeni interesom naše djece. Mi smo i ove godine ponovno uložili značajna sredstva u Osnovnu školu Ludbreg, financirali smo nabavu i postavljanje školskih ormarića, kupujemo radne bilježnice, financiramo prijevoz učenika. Iako ne umanjujemo dosadašnja ulaganja u školu od strane Županije, želja nama je da ovo bude najbolja osnovna škola i vjerujemo kako imamo snage i kapaciteta odraditi taj posao – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nakon prihvaćanja gradskih vijećnika, odluka se upućuje Županijskoj skupštini Varaždinske županije radi uvrštenja navedenog prijedloga na dnevni red Skupštine Varaždinske županije.

www.sjever.hr foto: ilustracija 20.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.