Now Reading:
SUNČANA GLAVAK IPAK IDE U EU PARLAMENT? Smiješi li se saborskoj zastupnici iz Međimurja mjesto u parlamentu Europske unije?
Full Article 2 minutes read

SUNČANA GLAVAK IPAK IDE U EU PARLAMENT? Smiješi li se saborskoj zastupnici iz Međimurja mjesto u parlamentu Europske unije?

sunčana glavak

Nitko ne zna tko bi mogli biti hrvatski kandidati za povjerenika u Europskoj komisiji. A kako se premijer Andrej Plenković u zadnje vrijeme bavi problemima u Vladi i njezinom rekonstrukcijom, uvjeren sam da nema koncentracije i za ovu temu – kaže osoba iz HDZ-a koja smatra da je Hrvatska već trebala odrediti kandidate za povjerenike i izboriti se za područje koje će pokrivati.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen traži od vlada da joj dostave dva imena, kandidata i kandidatkinje, a navodno bi ih već za nekoliko dana željela imati na stolu – donosi Jutarnji.hr prema čijem je pisanju najbliža kao kandidat Dubravka Šuica.

ugovornik iz vrha HDZ-a s bogatim diplomatskim iskustvom kaže da Plenković mora prvo riješiti Vladu, ali ne smije zapostaviti ni pitanje povjerenika. Iz razgovora s više osoba upućenih u ove teme, ali i prilike u HDZ-u, proizlazi da Plenković nema na raspolaganju previše kvalitetnih kandidata koji bi nakon SDP-ovca Nevena Mimice mogli postati članovi Europske komisije, a kao osobe koje su kompetentne za tu dužnost spominjali su se ministar financija Zdravko Marić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica.

Već se prije spekuliralo s imenom Dubravke Šuice, čiji bi odlazak u EK omogućio Sunčani Glavak da ipak uđe u Parlament Europske unije, ali kao zamjena Šuici. Sugovornici iz HDZ-a za Šuicu kažu da jako dobro poznaje Parlament i politiku EU te da bi bila dobra za poziciju kakvu je obnašao Mimica, ali ne i za područje koje bi bilo uže vezano uz financije i gospodarstvo.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 18.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.