Now Reading:
Prva i Druga gimnazija u Varaždinu popunjene, porastao interes za strukovna zanimanja
Full Article 2 minutes read

Prva i Druga gimnazija u Varaždinu popunjene, porastao interes za strukovna zanimanja

U ljetnom roku upisa u srednje škole u Varaždinskoj županiji u školskoj godini 2019./2020. ukupno je, prema neslužbenim podacima, upisano 1.885 učenika.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u ljetnom roku popunjene su Prva gimnazija i Druga gimnazija, dok u ostalim srednjoškolskim ustanovama ima još nekoliko slobodnih mjesta.

-U gimnazijske programe upisano je 26,05 posto učenika, slijedi sektor strojarstva s 12,89 posto upisanih, sektor ekonomije, trgovine i poslovne administracije s 8,97 posto, te sektor elektrotehnike i računalstva s 8,70 posto. Ove godine veći interes učenika bio je iskazan i za strukovna zanimanja mesar, stolar, tapetar, koja su izuzetno deficitarna – naveo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Istaknuo je da s upisima možemo biti jako zadovoljni obzirom na činjenicu da nam i ove godine dolazi značajan broj učenika iz drugih županija.

-S obzirom da su 8. razred u Varaždinskoj županiji završila 1.673 učenika, a upisano je 1.885 učenika, vidljivo je da je veliki broj učenika došao iz drugih županija. Prema dosadašnjoj analizi, iz drugih županija dolazi 217 učenika, što predstavlja povećanje od 12,67 posto u odnosu na broj učenika iz Varaždinske županije – istaknuo je zamjenik Paljak.

Od 1.885 učenika, njih 1.780 upisano je u srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija, u privatne srednje škole njih 35, 62 učenika upisala su Srednju školu u Maruševcu, a 8 učenika upisano je pri Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Službena objava broja slobodnih mjesta po srednjim školama za jesenski upisni rok bit će 20. srpnja 2019. godine.

www.sjever.hr

18.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.