Now Reading:
Župan Koren dodijelio priznanja sudionicima likovnog i literarnog natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje
Full Article 4 minutes read

Župan Koren dodijelio priznanja sudionicima likovnog i literarnog natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje

koren

U prostorijama Županijske uprave u srijedu 12. lipnja održan je prijem župana Darka Korena za najuspješnije sudionike i mentore županijske i državne razine natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama za školsku godinu 2018./2019.

Radovi su bili tematski vezani za prirodne katastrofe, a više o rezultatima i ciljevima provedenog natječaja prisutne je na početku prijema izvijestio predstavnik Područnog ureda Varaždin Službe Civilne zaštite Koprivnica Ivan Kramarić. Istaknuo je kako je ove godine na natječaj na razini Hrvatske pristiglo preko pet tisuća radova u osam kategorija, a s područja naše županije na državnu razinu su se plasirala dva likovna rada.

Ravnateljstvo za civilnu zaštitu i spašavanje je devetu godinu za redom organiziralo natječaj čime se željelo skrenuti pozornost djeci i mladima na potrebu podizanja svijesti i razvijanja kulture sigurnosti te ih potaknuti na odgovorno društveno djelovanje u kriznim situacijama“, pojasnio je Kramarić.

S područja Koprivničko-križevačke županije na natječaj je pristiglo 180 radova, a sudjelovali su vrtićarci iz dječjih vrtića „Tratinčica“ Koprivnica, “Bregunica” Novo Virje i „Maslačak“ Đurđevac te osnovnoškolci iz škola ” Braća Radić” – PŠ Starigrad, “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, „Gola“ – PŠ Otočka, ” Đuro Ester” Koprivnica, „Koprivnički Bregi“ te COOR „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Župan Koren pozdravio je sve prisutne čestitavši djeci na radovima kojima su pokazali visoku razinu svijesti o posljedicama koje se mogu dogoditi zbog elementarnih nepogoda naglasivši kako je vrlo važno što se ovakvim natječajima pobuđuje interes za žurne službe koje na području županije obavljaju sjajan i odgovoran posao na dobrobit svih stanovnika.

Bitno je istaknuti kako je Koprivničko-križevačka županija prostor sa svojim posebnostima te smo izloženi raznim rizicima pa je stoga dobro organiziran sustav izuzetno važan da se spriječe sve moguće negativne posljedice koje se mogu dogoditi uslijed svih prijetnji. Izuzetno je važno i preventivno djelovanje u što spada i edukacija sadržajima gdje se kod djece u najmlađoj dobi počinje razvijati svijest o potrebitosti žurnih službi“, istaknuo je župan.

U ime mentora prisutnima se obratila učiteljica Đurđica Pošta pod čijim je vodstvom učenica Mirjam Dolenec iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ s radom „Moja prabaka vatrogasec“ osvojila prvo mjesto na županijskoj razini u kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda. S područja županije na državnu razinu natjecanja plasirali su se: u kategoriji likovnih radova starije predškolske dobi – Gabrijel Širec iz dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac s radom „Požar u šumi“ koji je u tehnici suhe pastele izradio pod mentorstvom Renata Kovačića te u kategoriji likovnih radova učenika od V. do VIII. razreda – Hana Pelesk iz Osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica s radom „Gašenje požara“ koji je izradila u tehnici tempere pod mentorstvom Darka Markića.

Nakon uvodnih riječi pristupilo se dodjeli nagrada učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na županijskoj razini natječaja te se plasirali na državu razinu. Prijemu su uz nagrađene prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, županijske pročelnice sa suradnicima, ravnatelji dječjih vrtića i osnovnih škola te Laura Rasinec iz Područnog ureda Službe civilne zaštite Koprivnica.

www.sjever.hr 13.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.