Now Reading:
SLUČAJ „ŠKRINJA” Smiljani Srnec produljen pritvor
Full Article 2 minutes read

SLUČAJ „ŠKRINJA” Smiljani Srnec produljen pritvor

smiljana srnec

Smiljani Srnec (45), okrivljenoj da je ubila sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, Županijski je sud u Varaždinu produljio istražni zatvor.

Podsjetimo, Sud joj je 15. svibnja produljio pritvor na mjesec dana, na što je Županijsko državno odvjetništvo, kako doznaje Večernji list, uložilo žalbu uz argumente da u tom roku neće uspjeti dovršiti istragu jer im neće stići svi nalazi i mišljenja iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Sud je žalbu uvažio i produljio joj pritvor za dodatnih 30 dana, ukupno dva mjeseca, tako da će u pritvoru ostati do 16. srpnja.
– Istraga i dalje traje, no bit će svakako završena do tog termina – rekao je za Večernji glasnogovornik ŽDO-a Darko Galić.

Tužiteljstvo je u svibnju zatražilo da se pritvor produlji za tri mjeseca, do sredine kolovoza, no sutkinja Županijskog suda donijela je odluku o produljenju na samo mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, smatrajući da je to dovoljno vremena za završetak istrage. U međuvremenu su se pojavile informacije da su forenzičari pronašli otiske koji mogu teretiti Smiljanu Srnec.

www.sjever.hr/aktualno.hr 13.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.