Now Reading:
Nezavisni vijećnik Maričić demonstrativno napustio sjednicu Gradskog vijeća
Full Article 3 minutes read

Nezavisni vijećnik Maričić demonstrativno napustio sjednicu Gradskog vijeća

koprivnica

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice održana je u utorak 11. lipnja 2019. godine. Od ukupno 21 vijećnika, sjednici je prisustvovalo 20 vijećnika zbog ranijeg najavljenog izostanka vijećnika Maria Vrbanića. Nakon neprimjerenog i demonstrativnog napuštanja sjednice oko neslaganja sa točkama dnevnog reda od strane nezavisnog vijećnika Miodraga Maričića, nastavku sjednice prisustvovalo je 19-ero vijećnika.

Nakon nekoliko izglasavanja većinom glasova je prihvaćen izmijenjeni dnevni red na kojem se umjesto 31 našlo 26 točaka za raspravu.

Pitanjima i prijedlozima započela je sjednica. Raspravljalo se o Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Piškornica, o preseljenju Državnog arhiva u Koprivnicu, oko mogućeg korištenja opslužnog zemljišta oko zgrada, a raspravljalo se i oko sve većeg ulaska divljih životinja na područje grada. Isto tako bilo je govora i oko najavljene izgradnje rotora u Ulici Braće Radića, oko uvođenja nove linije besplatnog gradskog prijevoza prema Reki, o problemu „divljih“ prijelaza te izgradnje pothodnika ispod pruge na magistralnom pravcu kod Starigrada, oko postavljenog video nadzora na Društvenim domovima, eventualnim dugovanjima gospodarskih subjekata prema Gradu te oko izgradnje vanjskih bazena na Cerinama.

Jednoglasno su prihvaćena Izvješća o radu za 2018. godinu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice te Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice te većinom glasova vijećnika Izvješće Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice.

Većinom glasova vijećnika prihvaćen je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Koprivnice za 2018. godinu, dok je jednoglasno prihvaćen zaključak o usvajanju Izvještaja o korištenju sredstava proračunske zalihe Proračuna Grada Koprivnice za 2018. godinu.

Vijećnici su raspravljali o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Koprivnice za 2019. godinu i Projekcije za 2020. i 2021. godinu, izmjenama programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Koprivnice, održavanju komunalne infrastrukture, javne potrebe u kulturi i turizmu, udrugama građana, o programu izmjena javnih potreba u području predškolskog odgoja i obrazovanja, javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu, o Programu javnih potreba u sportu te o izmjenama Programa javnih potreba u području poboljšanja kvalitete života građana Grada Koprivnice za 2019. godinu., koje su većinom glasova i prihvaćene od strane vijećnika.

Nakon rasprava donijele su se i odluke oko izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja „Cvjetna“ u Koprivnici, Odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području Grada Koprivnice te donošenje Odluke o provedbi Natječaja za provedbu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za rekonstrukciju središnjih koprivničkih trgova.

www.sjever.hr 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.