Now Reading:
NEREDI U MEĐIMURJU SE NASTAVLJAJU – pijani u večernjim satima pucali iz plinskog pištolja pa bježali od policije
Full Article 2 minutes read

NEREDI U MEĐIMURJU SE NASTAVLJAJU – pijani u večernjim satima pucali iz plinskog pištolja pa bježali od policije

policija

Jučer, 11. lipnja 2019. godine u kasnim večernjim satima Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojave o pucanju iz vatrenog oružja u Mačkovcu i Žiškovcu. Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive ophodnje. Nekoliko minuta kasnije u Krištanovcu policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronalaze srebrni BMW-e, čakovečkih registarskih oznaka, u kojem bi se nalazile osobe za koje se sumnja da su pucale.

Nakon upućenih svjetlosnih i zvučnih signala vozač BMW-a nije zaustavio vozilo već je nastavio vožnju. Nakon nekog vremena vozač je zaustavio automobil te su policijski službenici započeli sa službenim postupanje (provjera identiteta). Trojica muškaraca u dobi od 22, 26 i 33 godine oglušili su se na izdana upozorenja i naredbe policijskih službenika te su uz uporabu sredstava prisile uhićeni i privedeni u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su jučer, 11. lipnja 2019. godine oko 21 sat u Mačkovcu i Žiškovcu iz BMW-a, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola 33-godišnjak (1,87 promila) i 26-godišnjak (2,14 promila) pucali u zrak iz plinskog pištolja. Plinski pištolj je pronađen i oduzet od 33-godišnjaka.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da je alkoholizirani dvojac počinio više prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će se tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog dovesti dežurnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu.

s.kalajdžija/sjever.hr 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.