Now Reading:
Varaždinski HDZ-ovci na Ljetnoj školi Političke akademije
Full Article 3 minutes read

Varaždinski HDZ-ovci na Ljetnoj školi Političke akademije

hdz

Članovi Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije sudjelovali su u radu Ljetne škole 12. generacije Političke akademije Zaklade Hrvatskog Državnog Zavjeta.
Četverodnevna Ljetna škola kao i 3. modul projekta pod nazivom „Žene u politici i društvu“ održani su na otoku Visu od petka, 7. lipnja, do ponedjeljka, 10. lipnja. U Ljetnoj školi sudjelovali su predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak te predsjednik Odbora za mlade ŽO HDZ -a Ivan Salopek, dok je predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Općine Vidovec Silvija Zagorec sudjelovala u 3. modulu projekta „Žene u politici i društvu“.

Neke od zanimljivih tema, uz predavače – eminentne stručnjake iz Hrvatske i Njemačke, bile su političko djelovanje, imidž političara, izborne kampanje, politički marketing, javni nastup.
Članice i članovi varaždinske Županijske organizacije HDZ-a redovito koriste mogućnosti dodatne naobrazbe iz područja politike, ali i drugih stručnih područja.
– HDZ je jedini stranka koja ima takav oblik dodatnog obrazovanja za svoje članice i članove. Nova znanja koja se mogu usvojiti na takvim edukacijama koristit ćemo za dodatno podizanje razine vlastitog političkog djelovanja, ali i prenijeti kolegicama i kolegama u stranci – istaknuo je predsjednik Mladeži HDZ-a Tin Jurak.

– Kako na Ljetnoj školi Političke akademije na Visu, tako i cijele godine, uz svu teoriju vezanu za političko komuniciranje, javne nastupe, odnose s javnošću i medijima, međunarodne odnose, političke ideologije i sl., velik je naglasak stavljen i na etičnost i vrijednosti u politici. Do sada je program Političke akademije uspješno završilo više od 450 polaznika iz cijele Hrvatske, a mnogi od njih obnašaju visoke političke dužnosti, od lokalne pa sve do nacionalne i europske razine – dodao je predsjednik Odbora za mlade Ivan Salopek.
Varaždinski HDZ-ovci ovim putem zahvaljuju Zakladi Hrvatskog Državnog Zavjeta i ravnatelju Srećku Prusini.

n.kalajdžija/sjever.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.