Now Reading:
Prijem za najbolje na državnim sportskim natjecanjima
Full Article 3 minutes read

Prijem za najbolje na državnim sportskim natjecanjima

kozic sport

Županija je i ove godine nagradila učenike koji na njezinu prostoru polaze osnovne i srednje škole, a na državnim su natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Nakon mladih glazbenika, potom najboljih na predmetnim, strukovnim i tehničkim natjecanjima, nagrađeni su i sportaši. Prijem za njih organiziran je u Gradecu, a poklon bonove (u iznosu od 500, 700 i 1000 kuna) uručili su im župan Stjepan Kožić, zamjenica župana Nadica Žužak i potpredsjednica Županijske skupštine, ujedno i načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec. Nagrađeni su i mentori učenika.

S učenicima su se družili i svoja sportska iskustva im prenijeli samostreličari Branko i Valentina Pereglin, dio najtrofejnije sportske obitelji koja živi, radi i trenira u Zagrebačkoj županiji.

– Sportom se bavi veliki broj učenika, koji su i ove godine postigli izvrsne rezultate. Izdvajanjem sredstava za obrazovanje i sport, gotovo 40 posto proračuna, Županija im želi stvoriti što bolje uvjete treniranja – rekao je župan Stjepan Kožić, pozvavši najbolje da se s početkom nove školske godine jave na natječaj kojega će Županija raspisati za dodjelu stipendija.

Državno sportsko natjecanje, u ekipnoj konkurenciji, organizira Hrvatski školski-sportski savez. Učenici škola s prostora Zagrebačke županije ove su godine nastupili u 11 sportova i osvojili pet zlatnih, četiri srebrne i devet brončanih medalja. Prvo mjesto osvojili su muška i ženska judo ekipa OŠ „Bogumil Toni“ iz Samobora, ženska karate ekipa OŠ Milana Langa iz Bregane, ženska rukometna ekipa (učenice petog i šestog razreda) OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline i muška futsal ekipa (dječaci petih i šestih razreda) II. OŠ Vrbovec.

www.sjever.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.