Now Reading:
Prije utakmice Hrvatska-Tunis predsjednica Kolinda stigla u Novi Marof
Full Article 4 minutes read

Prije utakmice Hrvatska-Tunis predsjednica Kolinda stigla u Novi Marof

kolinda

Nakon cijelog niza zanimljivih programa organiziranih povodom Dana grada i Antunova v Marofu, proslavu je u utorak svojim dolaskom u Novi Marof uveličala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon dobrodošlice, Predsjednica je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” razgledala izložbu Dječjeg vrtića Novi Marof „Zajedno u različitosti”, kojom su mali polaznici i njihove odgojiteljice prikazali različitosti odgojno-obrazovnog rada svih odgojnih skupina, od onih najmlađih koji imaju tek godinu dana, do onih koji će uskoro prvi put sjesti u školske klupe.

„Na poziv gradonačelnika, došla sam u Novi Marof već drugi put i doista je sjajno biti ovdje. Prekrasan je bio doček koji su mi priredila dječica svojim pjesmicama, recitacijama i ovom izložbom, ali lijepo je biti i u društvu ovih odraslijih Marofčana. Priroda je prekrasna, ljudi su divni i uvijek mi je zadovoljstvo biti ovdje”, izjavila je Predsjednica izrazivši žaljenje zbog kratkog boravka u Novom Marofu. Naime, kao i na brojnim drugim utakmicama, Predsjednica će bodriti naše Vatrene i na večerašnjoj prijateljskoj utakmici Hrvatska-Tunis u Varaždinu, a na pitanje kakav rezultat očekuje, Grabar Kitarović je odgovorila:


„Rekli su mi da više ne smijem komentirati utakmice jer da u Hrvatskoj svatko može biti predsjednik ili izbornik. Kako smo se Zlatko Dalić i ja dogovorili da nećemo mijenjati mjesta, a nije baš lako biti ni predsjednica ni izbornik, onda se ja više neću miješati u njegov posao”.

Predsjednicu je, uz brojne Novomarofčane, dočekao prvi čovjek grada, Siniša Jenkač.
„Iznimno nam je drago što nam je rođendan grada došla čestitati i Predsjednica i bar nakratko se družiti s našim građanima koji su se okupili u doista velikom broju kako bi je pozdravili. Na ovaj ćemo način zaokružiti jedan dio događanja u Novom Marofu, a nastavit ćemo u četvrtak, 13. lipnja, na blagdan sv Antuna Padovanskog, zaštitnika našeg grada. Tog će se dana održati blagoslov djece i ljiljana, procesija središtem grada te svečana koncelebrirana sveta misa, ali tu su i brojna druga događanja koja će potrajati sve do kraja lipnja”, istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetio je još jednom na neke od najvećih investicija koje su na području Novog Marofa u tijeku, odnosno one koje su u planu, posebno izdvojivši projekte u cestogradnji.
„To je svakako obilaznica koju čekamo od 80-ih godina prošlog stoljeća, a vrijedi spomenuti i uređenje ceste D24 koja sa zagorske strane dolazi prema Novom Marofu. Imamo idejni projekt sportskog parka i pristupne ceste za što se već sada otkupljuje zemljište. Sportski park će dalje razvijati ovaj grad, kao što je početni pečat dao ovaj prekrasni Kulturni centar”, kazao je novomarofski gradonačelnik i dodao kako će se nakon sportskog parka otvoriti i mogućnost gradnje centra grada.

„Nemamo pravi centar, Novi Marof je tranzitno mjesto, a izgradnjom centra želimo dati pečat i smjer grada u narednih deset godina. I ono što svakako treba spomenuti je i izgradnja novih zgrada na području Novog Marofa, da naši sumještani imaju mogućnost kupnje stanova, ali i da omogućimo doseljavanje u naš grad”, zaključio je Jenkač.

a.kučić/sjever.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.