Now Reading:
Prije utakmice Hrvatska-Tunis predsjednica Kolinda stigla u Novi Marof
Full Article 4 minutes read

Prije utakmice Hrvatska-Tunis predsjednica Kolinda stigla u Novi Marof

kolinda

Nakon cijelog niza zanimljivih programa organiziranih povodom Dana grada i Antunova v Marofu, proslavu je u utorak svojim dolaskom u Novi Marof uveličala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon dobrodošlice, Predsjednica je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” razgledala izložbu Dječjeg vrtića Novi Marof „Zajedno u različitosti”, kojom su mali polaznici i njihove odgojiteljice prikazali različitosti odgojno-obrazovnog rada svih odgojnih skupina, od onih najmlađih koji imaju tek godinu dana, do onih koji će uskoro prvi put sjesti u školske klupe.

„Na poziv gradonačelnika, došla sam u Novi Marof već drugi put i doista je sjajno biti ovdje. Prekrasan je bio doček koji su mi priredila dječica svojim pjesmicama, recitacijama i ovom izložbom, ali lijepo je biti i u društvu ovih odraslijih Marofčana. Priroda je prekrasna, ljudi su divni i uvijek mi je zadovoljstvo biti ovdje”, izjavila je Predsjednica izrazivši žaljenje zbog kratkog boravka u Novom Marofu. Naime, kao i na brojnim drugim utakmicama, Predsjednica će bodriti naše Vatrene i na večerašnjoj prijateljskoj utakmici Hrvatska-Tunis u Varaždinu, a na pitanje kakav rezultat očekuje, Grabar Kitarović je odgovorila:


„Rekli su mi da više ne smijem komentirati utakmice jer da u Hrvatskoj svatko može biti predsjednik ili izbornik. Kako smo se Zlatko Dalić i ja dogovorili da nećemo mijenjati mjesta, a nije baš lako biti ni predsjednica ni izbornik, onda se ja više neću miješati u njegov posao”.

Predsjednicu je, uz brojne Novomarofčane, dočekao prvi čovjek grada, Siniša Jenkač.
„Iznimno nam je drago što nam je rođendan grada došla čestitati i Predsjednica i bar nakratko se družiti s našim građanima koji su se okupili u doista velikom broju kako bi je pozdravili. Na ovaj ćemo način zaokružiti jedan dio događanja u Novom Marofu, a nastavit ćemo u četvrtak, 13. lipnja, na blagdan sv Antuna Padovanskog, zaštitnika našeg grada. Tog će se dana održati blagoslov djece i ljiljana, procesija središtem grada te svečana koncelebrirana sveta misa, ali tu su i brojna druga događanja koja će potrajati sve do kraja lipnja”, istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetio je još jednom na neke od najvećih investicija koje su na području Novog Marofa u tijeku, odnosno one koje su u planu, posebno izdvojivši projekte u cestogradnji.
„To je svakako obilaznica koju čekamo od 80-ih godina prošlog stoljeća, a vrijedi spomenuti i uređenje ceste D24 koja sa zagorske strane dolazi prema Novom Marofu. Imamo idejni projekt sportskog parka i pristupne ceste za što se već sada otkupljuje zemljište. Sportski park će dalje razvijati ovaj grad, kao što je početni pečat dao ovaj prekrasni Kulturni centar”, kazao je novomarofski gradonačelnik i dodao kako će se nakon sportskog parka otvoriti i mogućnost gradnje centra grada.

„Nemamo pravi centar, Novi Marof je tranzitno mjesto, a izgradnjom centra želimo dati pečat i smjer grada u narednih deset godina. I ono što svakako treba spomenuti je i izgradnja novih zgrada na području Novog Marofa, da naši sumještani imaju mogućnost kupnje stanova, ali i da omogućimo doseljavanje u naš grad”, zaključio je Jenkač.

a.kučić/sjever.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.