Now Reading:
Gradonačelnik Mišel Jakšić nakon dvije godine mandata:„ Grad Koprivnica konačno ima financijsku snagu da i ostvari ono što smo prvotno zacrtali, a to su tri vrlo velika projekta ….
Full Article 4 minutes read

Gradonačelnik Mišel Jakšić nakon dvije godine mandata:„ Grad Koprivnica konačno ima financijsku snagu da i ostvari ono što smo prvotno zacrtali, a to su tri vrlo velika projekta ….

jaksic

Hvala vam svima još jednom na povjerenju. Vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti odgovoriti izazovima koje nosi vrijeme pred nama. Vjerujem da ćemo i dalje s puno ljubavi, znanja, elana, puno srca, štititi našu Koprivnici. I na kraju, puno je puta ponovljeno, ali neka se ponavlja i dalje: nek’ nam i dalje živi i raste i razvija se naša Koprivnica, nama Koprivničancima i Podravcima celog sveta prestolnica!“, izjavio je 9. lipnja 2017. godine nakon prisege, tada novoizabrani  gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić. Uz njega su prisegnule i zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž.

21.lipnja 2017. održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice koju je po ovlaštenju Vlade Republike Hrvatske sazvala predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković. Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim izborima za Gradsko vijeće Grada Koprivnice i izabranim članovima Gradskog vijeća na izborima održanim 21.5.2017. godine.

Nakon svečanog dijela u nastavku sjednice izabrani su predsjednik i članovi Odbora za izbor i imenovanja te predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća.

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Ivan Pal.

10.lipnja 2019., na konferenciji za medije gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, predstavili su rezultate rada tima nakon dvije godine vođenja Grada.

Na početku se gradonačelnik Jakšić zahvalio cijelom timu Gradske uprave, gradskim vijećnicima, svim gradskim tvrtkama i ljudima koji su odlučili prihvatiti izazov na ovom putu jer na osnovu njihovog zalaganja i rada mnogo toga se i realiziralo što je bilo zacrtano u početnim planovima. Na kraju krajeva, to mogu osjetiti i naši građani u svakodnevnome životu.

Prva stvar koju smo željeli riješiti nakon što smo dobili povjerenje građana bila je daljna financijska konsolidacija i stabilizacija proračuna Grada Koprivnice te svih Gradskih tvrtki. Na isteku ove dvije godine slobodno mogu reći, da smo u 2018. godini ostvarili plus u tekućem poslovanju od 8 milijuna kuna čime smo podosta smanjili deficit, što nam je i dalje u planu da radimo. Uspjeli smo isto tako dramatično smanjiti kreditnu zaduženost grada Koprivnice na najniži stupanj u zadnjih 20-ak godina, a s time si  otvaramo prostor za ostvarivanje realizacije mnogih planova koje smo predvidjeli u idućih dvije godine mandata na dobrobit svih nas“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

kampus koprivnica

Nakon prezentiranih rezultata u svim područjima (koje donosimo na kraju članka), gradonačelnik Jakšić završio je svoje izlaganje zaključkom: „ Grad Koprivnica konačno ima financijsku snagu da i ostvari ono što smo prvotno zacrtali, a to su tri vrlo velika projekta – OŠ „Podolice“ sa adekvatnom sportskom dvoranom, Sportska dvorana kod OŠ „Đuro Ester“ i rekonstrukcija Zrinskog trga“.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, također je vrlo zadovoljan sa učinjenim u proteklih dvije godine mandata te se veseli novim izazovima u drugoj polovici mandata.

„Definitivno sve ono što smo dogovorili u našem koalicijskom odnosu na početku mandata, odgovorno tvrdim da smo na jako dobrom putu da do kraja mandata sve i dogovoreno i odradimo. Spoj mladosti i ambicioznosti s jedne te životnog i radnog iskustva s druge strane, sigurno su dobitna kombinacija. Nikad nismo zadovoljni sa učinjenim, i to nas na neki način tjera da još jače „potegnemo“ kako bi što prije stigli do cilja“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

www.sjever.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.