Now Reading:
Varaždinski biciklisti u prosvjednoj vožnji – evo što ih konkretno muči
Full Article 2 minutes read

Varaždinski biciklisti u prosvjednoj vožnji – evo što ih konkretno muči

biciklisti prosvjed

Udruga „Varaždinski biciklisti” čiji su ciljevi promicanje biciklističke kulture, zalaganje za poboljšanje biciklističke infrastrukture i povećanje sigurnosti biciklista u prometu na varaždinskom području, okupila je danas varaždinske bicikliste koji su krenuli u novi prosvjed. Zašto?

Varaždinci se pitaju zašto se biciklistička infrastruktura u proteklih 5 godina pogoršala, a ne poboljšala? Zašto se grade karikaturalni parkinzi (Kukuljevićeva) i proširuju zone zabrane bicikliranja (Zagrebačka)? Zašto se daje prednost automobilima, ako nas takav pristup u bližoj budućnosti vodi do prometnog i financijskog kolapsa? Zašto nedostaju kvalitetna ulaganja u pješačko biciklističku infrastrukturu koja život građana čine ljepšim, boljim, zdravijim? Zašto je nemoguće dozvoliti bicikliranje u centru grada uz kontrolu brzine vožnje i ponašanja biciklista? Zašto automobili službeno mogu voziti kroz centar grada, a bicikli ne? Možemo li u budućnosti očekivati bolje?

Kako navode organizatori, unatoč njihovim višegodišnjim dobronamjernim naporima i akcijama, infrastrukturne promjene su krenule u krivom smjeru.

m.horvat/sjever.hr 09.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.