Now Reading:
Predstavljen bogat program Dana grada Novog Marofa – „ Antunovo v Marofu 2019.”
Full Article 5 minutes read

Predstavljen bogat program Dana grada Novog Marofa – „ Antunovo v Marofu 2019.”

antunovo

Novi Marof i ove će godine obilježiti Dane grada koji će se održavati gotovo cijelog ovog mjeseca, točnije od 7.do 29. lipnja, a poseban program donosi “Antunovo v Marofu” od 7. do 13. lipnja, kada će se u ponudi naći različiti gastronomski, kulturni, sportski i zabavni sadržaji. Program koji je predstavljen u utorak u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu prema riječima organizatora sadrži ponešto za svakoga, a osim brojnih Novomarofčanki i Novomarofčana očekuje se i veliki broj posjetitelja iz Varaždinske, ali i okolnih županija.

-Središnji su događaji svakako koncerti, 7., 8 i 9. lipnja, kad nam dolaze Klapa Intrade i Crvena jabuka. Tu je i nedjeljna Smotra folklora, predstavljanje sportske zajednice, turniri ribiča, vatrogasaca…Gledamo li kroz čitavi mjesec, završavamo s Biciklijadom – kazao je prilikom predstavljanja programa manifestacije gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Ukratko, svi posjetitelji će moći uživati u bogatom programu unutar kojeg treba svakako istaknuti različite radionice, degustacije hrane i pića, gdje organizatori posebno izdvajaju degustaciju ljetnog koktela vinarije Šafran. Tu su i ‘Dane pere’ u subotu od 15.00 sati u Etno parku Gradišće. Radi se o promociji starinskog kolača koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. Utrka ‘Štiklom po gradu’ i ove će godine privući najbrže, ali i najspretnije dame u štiklama. Održat će se i sajam kod KC Ivan Rabuzin i još mnogo toga:

-Ovo je naša najveća i najzahtjevnija manifestacija. Uz mnogo drugih manifestacija koje razvijamo, Antunovo v Marofu je proslava koja povezuje kulturu, zabavu i vjerski dio. Kroz ova tri ključna dana trudimo se ponuditi za svakog ponešto, tako da smo okupili sve naše udruge i pružili im mogućnost da zajednički djeluju, da ponude i eno i gastro priču, a da sve ima i zabavni karakter jer ovi dani trebaju biti takvi – naglasila je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić. Od programa treba istaknuti i „Dječji kutak” koji funkcionira kroz sva tri dana, kao i „Sastanak u traperu” koji se jako lijepo razvija u jednu marofsku priču .

-Sve je, zapravo, i krenulo s pričom, odnosno retrospekcijom Marofa, obilježavanjem koncerta koji je bio 1981. godine. Ove godine nam je tema Staro kino, a ideja je bila da se malo vratimo u vrijeme kad je na mjestu današnjeg Kulturnog centra „Ivan Rabuzin” bilo staro kino, da se prisjetimo što je to kino značilo za naš grad, a značilo je doista puno. U kompletnom kulturnom i društvenom životu Novog Marofa imalo je jako velik značaj pa ćemo kroz sudionike koji su u toj zgradi funkcionirali proći retrospektivu tog razdoblja – pojasnila je Horvatić dodajući da „Sastanak u traperu” nudi i mnoštvo glazbe, Ploču s gramofona, nudi radionice koje se baziraju na reciklaži jeansa, kao i „Buvljak”. „Sastanak u traperu” nudi cjelodnevni program kroz petak i subotu, a nastavlja se i u nedjelju, kad će naglasak biti na sportu.

-Zajednica sportskih udruga dat će svoj doprinos i „izvući” kompletni marofski sport van i na prostoru centra grada ćemo prezentirati sve što Marof u sportskom smislu ima i nudi, čime se može pohvaliti – rekla je Horvatić dok je za poslijepodnevne sate najavila veliku Smotru folklora u organizaciji KUD-a Marof. Dodajmo i da će u četvrtak 13. lipnja, prije Svete mise u 19.00 sati, biti blagoslov djece i ljiljana te procesija kroz središte Novog Marofa.

-Uz neke naše najvažnije manifestacije kao što su doček “Nove godine u podne”, “Dani vrganja u Paki” pa “Rabuzinovi dani”, želimo upravo Dane grada Novog Marofa brendirati i promovirati, stoga pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane i sve ljude dobre volje da nam se odazovu i dođu ovog vikenda, ali da dođu i na sve ostale manifestacije koje se organiziraju u Novom Marofu – zaključio je na predstavljanju programa gradonačelnik Jenkač.

U nastavku donosimo detaljan program svakog dana:

www.sjever.hr/aktualno.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.