Now Reading:
Pedesetak gostiju iz francuskog grada Marlea u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Pedesetak gostiju iz francuskog grada Marlea u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

francuzi

U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji boravila je delegacija francuskog grada Marlea.

Pedesetak gostiju iz Francuske u Krapinsko-zagorskoj županiji boravi u sklopu programa Društva hrvatsko – francuskog prijateljstva Coucy le Château – Croatie. U programu posjeta nalazi se više mjesta i znamenitosti Krapinsko-zagorske županije, među kojima i Veliko Trgovišće u čijem je Domu kulture održan zajednički koncert zbora iz Grada Marlea te domaćeg crkvenog zbora.

Gostima iz Francuske je dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku poželio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je tom prilikom istaknuo kako je naša županija površinski među manjima u Hrvatskoj, no ima itekako bogatu kulturnu baštinu te je, zajedno sa francuskom regijom Loire, po broju dvoraca i kurija vodeća u Europi.

Okupljene je pozdravio i koordinator Društva prijateljstva Coucy-le-Château – Croatie Nikola Capar te predstavnici gostiju iz Francuske. Uz članove zbora, delegaciju iz Marlea čine i obitelji koje u sklopu suradnje osiguravaju smještaj za mlade Zagorce i Zagorke u Francuskoj, članovi Odbora za bratimljenje grada Marlea te dvojica zamjenika gradonačelnika.

www.sjever.hr/kzz.hr 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.