Now Reading:
Gospodarski rezultati u Krapinsko-zagorskoj županiji iznad svih očekivanja
Full Article 3 minutes read

Gospodarski rezultati u Krapinsko-zagorskoj županiji iznad svih očekivanja

gospodarski rezultati

U prostorima Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapina održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni gospodarski rezultati na području Krapinsko-zagorske županije. O gospodarskim rezultatima govorili su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.

Predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec rekao je kako je 2018. godina bila iznad svih očekivanja, te je zabilježen rast gospodarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji od 10%. “Ukupan prihod gospodarstva ostvaren je u iznosu od 13 milijardi kuna, što je rast od 10,6%, a predviđali smo da će rast biti oko 5-8%. Prosječna mjesečna neto plaća u Županiji iznosi 4.861 kunu i zaposleno je 1000 novih radnika”, rekao je predsjenik Grilec, te dodao kako je izvoz bio veći za 10% u odnosu na godinu prije, te da trgovinski saldo iznosi nešto manje od 2 milijarde kuna.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar kako mogu svi biti zadovoljni jer je rast ukupnih prihoda u Krapinsko-zagorskoj županiji veći od onoga što je bilo planirano. “U ovom trenutku, kada raste BDP, kada raste gospodarstvo, Vlada Republike Hrvatske trebala bi naći način kako bi dodatno rasteretila gospodarstvo sa porezima, kako bi gospodarstvenici još snažnije mogli nastaviti sa povećanjem proizvodnje i povećanjem plaće”, rekao je župan Kolar. Dodao je kako kroz stipendiranje deficitiranih zanimanja, zajedno sa komorama, radi se na stvaranju kadrova te da obrazovanje treba prilagoditi tržištu rada.

Obrazovanje se polako mijenja, jer već nekoliko godina se deficitarna zanimanja predstavljaju po osnovnim školama kako bi se motivirali roditelji, jer za odabir srednje škole više od 70% odlučuju roditelji, a 30% je odluka djece.

m.sopek/sjever.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.