Now Reading:
MEĐIMURSKA POLICIJA – za danas nije najavljen nikakav protuprosvjed u Čakovcu i ako ga netko i želi održati nećemo dozvoliti
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURSKA POLICIJA – za danas nije najavljen nikakav protuprosvjed u Čakovcu i ako ga netko i želi održati nećemo dozvoliti

romi

U subotu je u Čakovcu održan prosvjed na kojem su građani Međimurja, njih više od 1.000, poručili da im je dosta problema koje izaziva manji broj romske populacije i toj županiji, i da žele da nadležne institucije rade svoj posao. Neki od govornika na prosvjedu kazali su kako dio odgovornost leži i na policiji.

A nakon prosvjeda načelnik PU međimurske, Ivan Sokač, održao je konferenciju za novinare na kojoj je kazao kako se Međimurje još jednom pokazalo kao tolerantna sredina i da je bila dobra odluka dozvola o održavanju prosvjeda. Za priče oko protuprosvjeda istaknuo je da nitko nije podnio zahtjev što znači da ako netko i želi održati takav skup policija to neće dozvoliti.

Što se tiče izrečenog na skupu naglasio je da manji postotak romskog stanovništva odgovoran za 70 posto kriminaliteta. Dodao je i da statistika pokazuje da je sve više maloljetnih delikvenata. Drži da su s pravom spomenute institucije koje moraju odraditi svoj dio posla , među njima i policija. Kazao je kako nikakav skup, odnosno protuprosvjed za danas nije najavljen, pa takav ni nema dozvolu za održavanje.

www.sjever.hr Foto arhiva 02.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.