Now Reading:
Varaždinska ministrica najavila – stižu besplatni udžbenici za sve obavezne i izborne predmete
Full Article 2 minutes read

Varaždinska ministrica najavila – stižu besplatni udžbenici za sve obavezne i izborne predmete

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u subotu je potvrdila kako je dobila garanciju od premijera Andreja Plenkovića da će osnovnoškolci iduće školske godine dobiti besplatne udžbenike za sve obvezne i izborne predmete, uključujući vjeronauk, drugi strani jezik i informatiku.

“Dosad smo uspjeli osigurati sredstva za udžbenike obaveznih predmeta, no sad imamo garanciju premijera da će se i za udžbenike izbornih predmeta osigurati dodatno financiranje”,izjavila je Divjak komentirajući optužbe Katoličke crkve za diskriminaciju vjeronauka jer resorno ministarstvo nije planiralo da i udžbenici za izborni predmet vjeronauk od jeseni budu besplatni.

Sudjelujući na humanitarno-zabavnom događaju Hura! 2019., Divjak je uzvratila da bi diskriminacija bila kada bi besplatni bili samo udžbenici za vjeronauk, a ne i za ostale izborne predmete. Stoga je od Ministarstva financija zatraženo da se financiraju udžbenici za sve izborne predmete s točno postavljenim kriterijima.

“Dakle, ne samo udžbenici za vjeronauk, nego i za drugi strani jezik i informatiku tako da svi izborni predmeti budu na jednak način tretirani”, istaknula je Divjak i dodala da je Ministarstvo obrazovanja poslalo zahtjev Ministarstvu financija vezano uz proračunsko financiranje nabave izbornih udžbenike. Očekuje da će odgovor brzo stići je moraju imati fiskalnu podlogu za davanje naputka školama za kupnju i udžbenika iz izbornih predmeta.

www.sjever.hr/T portal 01.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.