Now Reading:
Mura raste – hoće li se izliti iz korita?
Full Article 2 minutes read

Mura raste – hoće li se izliti iz korita?

mura

Prema posljednjim informacijama iz Hrvatskih voda, vodostaj Mure kod Murskog Središća raste od sinoć te je aktualno pripremno stanje. Međimurski župan Matija Posavec kaže da je situacija za sada pod kontrolom.

– Naravno, ne možemo sve predvidjeti. Ono što je bitno naglasiti, pratimo situaciju iz sata u sat, iz minute u minutu, imamo spreman stožer civilne zaštite, imamo dobro organizirani sustav obrane od poplava, ulaže se iz godine u godinu u to. Tako da se nadam da će biti sve u redu – izjavio je župan.

Inače, iz čakovečkog Centra 112 izvijestili su da su sinoć Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Trnava“, Područni centar obrane od poplava Čakovec, obavijestile o uspostavi redovne obrane od poplava na branjenom području malog sliva „Trnava“ na dionicma bujica Gorni potok s Dolnim potokom, potok Trnava Murska, potok Trnava Dravska, Štrigovski potok, potok Šantavec, retencija Jegerseg i retencija Pribislavec, uz zabilježeno povećanje vodostaja i temeljem prognoze oborina.

n.kalajdžija/sjever.hr 30.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.